Nem sebességbajnok az Intel videokártyája

2020.06.01. 08:07

Kiszivárgott a 3DMark FireStrike pontszáma.

Már hónapok óta semmit sem hallottunk az Intel által idén piacra dobni kívánt videokártyáról, a nagy csend pedig könnyen annak a számlájára írható, hogy nem lesz majd könnyű eladni a terméket. Most a 3DMark adatbázisa jóvoltából kiszivárgott némi információ az Xe DG1 modell teljesítményéről, a FireStrike teszten 5538 pontot ért el egy Intel Core i9-9900K mellett.

Intel Xe DG1-SDVForrás: Intel

Ezzel a teljesítménnyel az Intel Xe DG1 gyorsabb a piacon lévő összes integrált videovezérlőnél, viszont a dedikált videokártyákkal összehasonlítva már nem rózsás a helyzet. Az NVIDIA GeForce GTX 1050 olyan 500-800 ponttal szokott magasabb pontszámot kapni ugyanezen a teszten, míg az AMD Radeon RX 560 tipikusan 200-300 ponttal veri a terméket.

Persze fontos figyelembe venni, hogy a végleges termék piacra kerüléséig a driveres optimalizációk miatt érdemben emelkedhet a pontszám, plusz az sem lehetetlen, hogy valójában a videovezérlő laptopokba szánt, emiatt erősen lekorlátozott fogyasztású variánsát tesztelte az Intel egyik dolgozója.

Főként az utóbbi lehetőség miatt nem érdemes és lehetséges komoly következtetéseket levonni a kiszivárgott pontszámból, inkább csak nagy vonalakban megérthető belőle, hogy teljesítmény tekintetében melyik ligában játszik az Intel Xe DG1.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!