Ezek a legjobb ingyenes játékok PC-re

ingyen, játék, PC, trackmania
A TrackMania az egyik legjobb ingyenesen elérhető autós játék.
Vágólapra másolva!
Mostanra a videojátékok piaca méretében elérte a filmes iparágat, a zenei szektor pedig már csak távolról integethet neki. A tortából óriási szeletet hasítanak ki a számítógépekre írt programok, amelyekre tavaly 35,6 milliárd dollárt, azaz 11 430 milliárd forintot költöttek globálisan. A fizetős szoftverek mellett viszont rengeteg az ingyenesen elérhető, ingyenesen játszható alkalmazás is, amelyeket reklámokból vagy más módon finanszíroznak.
Vágólapra másolva!

Ezek között persze rengeteg a gyatra, bénácska darab, ám akad néhány egészen káprázatos, kifejezetten magas szintű játék is. Ezek közül választottunk ki öt szuper játékot, amelyekért tehát nem kell fizetni egy forintot sem. Törekedtünk a változatosságra, tehát hogy jó eséllyel találhasson mindenki a kedvére való, ízléséhez passzoló programot!

Call of Duty: Warzone - akció

A Call of Duty egy igazán patinás, majd' húsz éves múltra visszatekintő dinasztia a játékok univerzumában. A hangsúly minden részben az akción, a lövöldözésen van, és nincs ez másként a Warzone esetében sem. Minden bizonnyal reklámcélokból készült a program, tehát hogy így népszerűsítsék a márkanevet, azzal számolva, hogy ha valakinek megtetszik ez az ingyenes változat, akkor szívesebben nyitja majd ki a pénztárcáját a fizetős epizódokért.

A Warzone ugyanis különbözik minden más CoD résztől, itt nincs történet, nincsenek főszereplők, élő, valódi emberek ellen kell harcolni egy viszonylag kis területen. Egy menet alatt összesen 150-en csapnak össze, hogy a végén csak egyetlen győztes maradjon. A Warzone tehát az úgynevezett Battle Royale játékok egyik tipikus képviselője, és azt kell mondanunk, hogy iszonyatosan jól sikerült. A grafika isteni, a játékmenet nem bonyolult, könnyen elsajátítható, az élmény pedig egyszerűen osztályon felüli. Aki kicsit is szereti a lövöldözős stuffokat, annak kötelező!
A Call of Duty: Warzone játékot innen lehet letölteni.

TrackMania Nations Forever - autóverseny

Az autós játékok szerelmeseinek tudjuk ajánlani nagyon jó szívvel a TrackManiát, amelynek létezik egy ingyenes változata is. Itt időre kell teljesítenünk különféle pályákat, úgy, hogy hagyományos értelemben vett vetélytársaink nincsenek is, tehát ütközni nem is lehet. A lényeg tehát az, hogy a lehető legtökéletesebb íveken haladjunk, ami elsőre lehet, hogy könnyűnek tűnik, de a valóságban nagyon komoly jelenet. Ahhoz, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk, szinte kívülről meg kell tanulni a pályákat, ki kell tapasztalni, hogy melyik kanyart hogy a legjobb bevenni stb. stb.

A grafika őrületesen jó, a hangok bombasztikusak, a pályák kifejezetten változatosak még az ingyenes szekcióban is. A hangulat egyszerűen remek, a program nagyon jó érzékkel adagolja a sikereket és tartja fenn a feszültséget az állandó kihívással. A TrackMania Forever egy igazi addikcióbomba, aki szereti az autós játékokat, az mindenképpen tegyen vele egy próbát, olyan emberrel még nem találkoztunk, akinek ne tetszett volna.
A TrackMania Nations Forever játékot innen lehet letölteni.

Rift - szerepjáték

MMORPG típusú játékokkal, azaz több szereplős, interneten keresztül zajló szerepjátékkal Dunát lehet rekeszteni, de valóban jó programból kevés van, mint mackósajtban a C-vitamin. Fokozottan igaz ez az ingyenes darabokra, ezek között ugyanis rengeteg az ipari hulladék, de szerencsére akadnak kivételek. Ilyen például a Rift, ami még sokak szerint a legendás World of Warcrafttal is simán felveheti a versenyt.

A Riftben is lehet természetesen fajok és kasztok közül választani, és a cél, hogy egy szerencsétlen, ügyefogyott karaktert a semmiből feltápoljunk félisteni szintre. Ehhez küldetéseket kell végrehajtani, tárgyakat kell szerezni, azokat összerakni, adni-venni. Csatlakozhatunk klánokhoz, játszhatunk a barátainkkal, és persze csak magunkban is, ha úgy szeretnénk. A legfontosabb, hogy az előrejutáshoz nem kell "igazi" pénzt költeni, de aki akar, természetesen megteheti, ami jelentősen megkönnyíti a dolgát. A grafika egyszerűen pazar, az irányítás pofonegyszerű és könnyen megtanulható, a hangulat pedig kifogástalan. Mi imádjuk a szerepjátékokat (is), és a Riftet pedig azonnal a szívünkbe zártuk!
A Rift innen tölthető le.

World of Tanks - tankcsata a nappaliban

A World of Tanks egy nagyszabású, interneten keresztül játszható tankszimulátor, amelyben a játékos egy acélbehemót nyergében próbálja kiszedni riválisai, csapattársai oldalát. Több száz, egymástól eltérő második világháborús jármű közül lehet választani, amelyeket mindenki továbbfejleszthet ízlése szerint. Természetesen semmi sincs ingyen, úgyhogy rengeteget kell csatázni azokért a virtuális tallérokért, amikért vásárolható jobb löveg, vastagabb páncél vagy erősebb lánctalp. Magától értetődően itt is lehet valódi pénzt költeni, aminek köszönhetően hamarabb összerakható egy jobb páncélos.

A grafika fantasztikus, a hangok brutálisan jók, élethűek, a hangulat pedig perfekt. Világszerte tízmilliók tankoznak napi szinten ezzel a programmal, és a siker annak is köszönhető, hogy a tudás, a taktika sokat számít, pusztán attól nem fog senki sem nyerni, hogy sok pénze van. Az is nagyon vonzó, hogy a barátainkkal együtt, egy kompániában mehetünk a virtuális háborúba, és beszélgethetünk egymással a nyugodtabb pillanatokban.
A játék innen tölthető le ingyen.

League of Legends - stratégia és gondolkodás

A LoL jelenleg a világ egyik legnépszerűbb ingyenesen elérhető játéka, amelyben háromfős csapatok küzdenek meg egymással. Egy nagy pályán folyik a mérkőzés, és a játékosok feladata, hogy elfoglalják az ellenfeleik területét, illetve lerombolják annak védelmi állásait. Ehhez úgynevezett hősöket kell irányítaniuk, akik a tevékenységük függvényében fejlődnek és lesznek egyre erősebbek, illetve kapnak újabb és újabb képességeket.

A Legue of Legendsben egyszerre van szükség némi ügyességre, koordinációra, időérzékre, stratégiai gondolkodásra és csapatmunkára. Mindennek köszönhetően pedig a kombinációs lehetőségek száma végtelen, így sosem lesz két ugyanolyan menet. A LoL azért is olyan sikeres, mert nem az dönt, hogy kinek mennyi pénze van, és mert mindenki kialakíthatja saját játékstílusát, és megtalálhatja azt a hőst, aki ehhez a legjobban passzol.
A League of Legends innen tölthető le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!