Öt ingyenes autós játék okostelefonra

mobil, ingyen, játék, iOS, android
Az Aphalt széria töretlen népszerűségnek örvend.
Vágólapra másolva!
2020-ra odáig jutottunk, hogy a mobilokra épülő játékos iparág méretben lehagyta a számítógépes és konzolos riválisait is. Azaz több a játékos, több a bevétel, és persze több a játék is. Közöttük elképesztő mennyiségű, autós alkalmazás található meg, ami nem is véletlen, hiszen az ilyen jellegű szoftverek évtizedek óta nagyon népszerűnek számítanak. A kínálat tehát hatalmas, és ebből fakadóan a minőség is hihetetlenül hullámzó. A skála a katasztrofális, gyakorlatilag értékelhetetlen, ronda fércművektől a gyönyörű, komoly élményt jelentő sztárappokig terjed.
Vágólapra másolva!

A legjobb, hogy ez utóbbi csoportban is rengeteg az ingyenes, úgynevezett Free-to-play játék. E konstrukció sajátossága, hogy a játékosnak nem kell feltétlenül fizetnie, de ha áldoz valamennyi valódi pénzt, akkor hozzájut különféle extrákhoz. Ezen extrák alkalmazástól függően eltérőek lehetnek: jelentheti azt, hogy nem kell reklámokat megnézni, de azt is, hogy a felhasználó kaphat különleges ajándékokat, kiegészítőket, amelyek könnyebbé teszik a dolgát a játékban.

De hangsúlyozzuk még egyszer, fizetni nem kötelező!

Az ingyenes autós játékok gigantikus választékából nehéz kitúrni az igazán jó darabokat, és a sokadik próbálkozás után bizony az ember hajlamos feladni.

Az Asphalt-széria töretlen népszerűségnek örvend Forrás: Origo

Mi most arra vállalkoztunk, hogy segítsünk ebben. Jó ideje vadásszuk már az ilyen típusú appokat, és találtunk is öt olyat, amelyet nyugodtan tudunk ajánlani bárkinek, akinek szívét megdobogtatják a lóerők, a benzingőz és a csikorgó kerekek. Ezúttal is a változatosságra törekedtünk, tehát a válogatásban található valósághű szimulátor, a fizika törvényszerűségeire fittyet hányó látványos, kissé agyatlan száguldás egyaránt. Motorokat begyújtani, Hölgyeim és Uraim!

Száguldás szuperverdákkal - Asphalt 9

Az Asphalt-sorozat mostanra a mobilos játékos biznisz egyik legcsillogóbb gyémántjává vált. Az évek során a széria látványvilága egyre fejlődött, de a lényege változatlan maradt: szupererős sportverdákkal kell iszonyatos sebességgel végigszáguldani a pályákon. A hangsúly nem a valósághű szimuláción, hanem a borzasztóan látványos drifteléseken, farolásokon, ugratásokon, valamint a folyamatos fejlődésen van. A játékmenet ugyanis a már régi jól bevált sablonok mentén halad.

Először valami gagyi járgányba ül a felhasználó, és ha azzal jól teljesít, akkor jutalmat kap, amiből jobb, erősebb alkatrészeket, később pedig újabb autókat vásárolhat.

Az Asphalt 9 már egy belépő szintű mobilon is eldöcög, de ennek ára van, hiszen lejjebb kell venni a grafika részletességéből. Viszont már egy középkategóriás telefonon is fut, azaz nem kell hozzá feltétlenül egy erőmű. Az Asphalt 9 tökéletes kikapcsolódást jelenthet, hiszen egy-egy futam akár néhány perc alatt lezavarható, nem kell hozzá koncentrálni, centiről centire megtanulni a pályákat, csak nyomni a gázt, mint egy eszelős.

A játék innen tölthető le Android alapú mobilokra.
A játék innen tölthető le iOS alapú mobilokra.

A szimulátor - Real Racing 3

Amíg az Asphalt az arcade vonalat erősíti, addig a Real Racing széria a szimulátorok kedvelőinek szól. Amennyire lehet, megpróbálták visszaadni az "igazi" vezetési élményt, azaz az autók irányítását bizony meg kell tanulni, az egyes járművek másként viselkednek, és elég egy hiba, hogy búcsút intsen a felhasználó a győzelmi reményeinek.

A grafika szuper, és a vezetési élményt is vissza képes adni az app Forrás: Origo

A grafika remek, a hangok nagyon rendben vannak, a kihívás pedig óriási. A kezelés nem egyszerű, de bele lehet jönni, az irányításhoz a mobilt kell tekergetni, mint egy igazi kormányt. Természetesen itt is fontos a fejlődés, azaz, hogy idővel egyre jobb kocsihoz jussunk hozzá, amit bütykölgetni is lehet. A Real Racing 3 lehetőséget ad online versenyzésre, azaz akár a barátainkkal vagy vadidegenekkel is összemérhetjük tudásunkat. Ez a játék nagyon menő, aki egy kis vonzódást is érez az autókhoz, versenyekhez, annak nagyon tudjuk ajánlani, egy próbát mindenképpen megér a dolog.

A játék innen tölthető le Android alapú mobilokra.
A játék innen tölthető le iOS alapú mobilokra.

A kamionsofőr - Truck Simulator Europe

Ha valakit nem a versenyzés hajt, viszont szeretné kipróbálni, hogy milyen lehet az európai kamionsofőrök élete, az imádni fogja a Truck Simulatort. Ez egy a lehetőségekhez képest meglehetősen élethű program, ahol nekünk kell felvenni a rakományt, leszállítani azt a megadott telephelyre időre. Az utat nehezítik balesetek, mazsolák, a rendőrség, és az időjárás is bekavarhat. Minden fuvarért pénzt kapunk, amiből fejleszthetjük vállalkozásunkat, például új és jobb kamiont vehetünk.

A Truck Simulator a kamionozás világába repíti el a játékost Forrás: Origo

Lehet, hogy ez egy kicsit unalmasan hangzik, viszont a valóságban a Truck Simulator nagyon szórakoztató. Elsősorban azért, mert a vezetés részét nagyon jól megoldották, az irányítás ugyanis remek. A grafika is pazar, a hangulata egészen kiváló, és a kihívás is megfelelő. Azt nem mondanánk, hogy villámpartikat lehet vele tartani, hiszen előfordulhat, hogy fél órán keresztül kell tekergetni a volánt, ami a mobilos világban extrém sok időnek számít. De hát a kamionosok is sokkal többet ülnek a kormány mögött, mint az átlagember, szóval ilyen szempontból (is) hiteles a játék. A Truck Simulator kifejezetten addiktív alkalmazás, van buszos változata is, amelyben inkább a városi közlekedésre helyezték a hangsúlyt. Mind a kettő szuper, mi kifejezetten szeretjük az ilyen típusú, lassabb, megnyugtatóbb appokat is.

A játék innen tölthető le Android alapú mobilokra.
A játék innen tölthető le iOS alapú mobilokra.

Járatlan utat a jártért - Offroad Outlaws

A mobilos játéktervezők azokra is gondolnak, akik inkább a vadregényes barangolásokat részesítik előnyben a kötöttségek helyett. Nekik készítették az Offroad Outlaws nevű programot, amely segítségével bitang terepjárókkal és quadokkal fedezhet fel a felhasználó egy vadregényes, nyílt világot. Hatalmas hegyek, sziklák, szurdokok és fák nehezítik a dolgát, ráadásul a vidéket járva különféle feladatokba is botlunk.

A látványvilág nem világrengető, de a hangulat rendben van Forrás: Origo

Azaz időre kell teljesíteni kijelölt szakaszokat. Ha pedig valaki teljesíti a küldetéseket, akkor játékpénzt kap, amiből fejlesztheti a kocsiját vagy újabb járművekre ruházhat be. A legjobb, hogy az Offroad Outlaws online is játszható, azaz a barátainkkal együtt terepezhetünk, ami remek mulatság. A grafika közepes, de azért hangulatos, a fizika viszont meglepően jó, így mindent összevetve azt tudjuk mondani, hogy ez a progi is elég jó szórakozást nyújthat.

A játék innen tölthető le Android alapú mobilokra.
A játék innen tölthető le iOS alapú mobilokra.

Rally őrület - Rally Fury

Kevés jó rally témájú játék született eddig a mobilos platformokra, de a Rally Fury kitölti a piaci rést. A program nem a legszebb ugyan, viszont a járművek fizikája és az irányítás elképesztően jó! Szó nincs arról, hogy padlógázzal végig lehetne suhanni a pályákon, rengeteget kell fékezni, csúsztatni az autót, ki kell ismerni a pályákat.

A grafika nem a legszuperebb, de a vezetési élmény és kihívás szempontjából ez az app ott van a legjobbak között Forrás: Origo

Ennek köszönhetően a Rally Fury egy nagyon jó hangulatú, kifejezetten jó vezetési élményt kínáló ingyenes játék. Természetesen itt is lehet újabb és újabb autókat gyűjtögetni, és akár a barátaink ellen is versenyezhetünk, ami a lehető legjobb móka.

A játék innen tölthető le Android alapú mobilokra.
A játék innen tölthető le iOS alapú mobilokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!