Megbéníthatja egy háttérkép a mobilokat

mobilozás telefonozás okostelefon séta
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Többek közt a Samsungokat is érinti az Android hibája.
Vágólapra másolva!

Nagy visszhangot keltett a hétvégén a Google Android egy régi bugja, amely képes megbénítani a komplett operációs rendszert. A hibáról már két éve panaszkodnak a Google saját márkás mobiljaival rendelkezők: egyes háttérképek beállításakor folyamatosan összeomlik az operációs rendszer programindítója. A jelenség nem minden telefont érint, a Pixelek mellett állítólag a Samsung Galaxykkal is kibabrál, míg egyes beszámolók szerint a Huawei és OnePlus telefonokat nem kényszeríti térdre.

A problémába belefutott mobilozóknak nem kell szervizbe vinniük a készüléküket, az Android gyári alaphelyzetbe való visszaállításával megoldhatják a gondot. Erre például a telefonhoz járó, számítógépes alkalmazással nyílhat lehetőség.

Az eddigi nyomozások alapján a készülékek megbénulását a fotókba beágyazott színprofil helytelen kezelése okozza, az Android 11-ben elméletileg javítja majd a gondot a Google. Szerencsére elképesztően ritkák az ilyen képek, jelenleg a fent látható fotó az egyetlen megerősített eset.

A hiba azért nem érint minden androidos mobilt, mert a rajtuk futó, egyedi programindítók eltérően kezelik a háttérképeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!