Megint boltokat zár be az Apple

George Floyd, USA, Amerikai Egyesült Államok, erőszak, rendbontás, tüntetés, demonstráció
Protesters loot shops during a demonstration over the death of George Floyd at the hands of Minneapolis Police, in Santa Monica, California, on May 31, 2020. - Thousands of National Guard troops patrolled major US cities after five consecutive nights of protests over racism and police brutality that boiled over into arson and looting, sending shock waves through the country. The death Monday of an unarmed black man, George Floyd, at the hands of police in Minneapolis ignited this latest wave of outrage in the US over law enforcement's repeated use of lethal force against African Americans -- this one like others before captured on cellphone vide (Photo by Agustin PAULLIER / AFP)
Vágólapra másolva!
Koronavírus helyett ezúttal fosztogatók és vandálok miatt.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány enyhülésével az elmúlt hetekben az Egyesült Államokban is megkezdődött a nem kritikus fontosságú fizikai boltok kinyitása, ám a Bloomberg értesülései szerint számos vállalat kénytelen újból becsukni az üzleteit. A problémát ezúttal az erőszakossá váló tüntetések, továbbá a tüntetők közé vegyülő, a káoszt kihasználó fosztogatók és vandálok jelentik.

Ezúttal fosztogatók és vandálok miatt kell bezárniuk a boltoknak Forrás: AFP/Agustin Paullier

A hírek szerint a hétvégén az Apple elrendelte számos nemrég kinyitott üzletének a zárva tartását. A Target áruházlánc vasárnap 32 boltját zárta be a minneapolisi térségben, és várhatóan továbbiakban is kénytelen lesz munkaszünetet elrendelni, ezzel a remények szerint védve a munkavállalóit és értékeit.

A dolgozók védelménél tartva vasárnap még az Amazon is mutatott némi szolidaritást: csökkentette a problémás helyeken a kiszállítások számát, módosította a kiszállítási útvonalakat, szombaton pedig Chicago és Los Angeles városokban is hazaküldte a munkából a sofőrjeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!