Robotokra cseréli az újságírókat a Microsoft

2020.06.02. 10:06

Nő az algoritmusok szerepe a hírek válogatásában.

Ugyan a közösségi médiában már régóta teljesen megszokott, hogy a felhasználók hírfolyamainak tartalmát algoritmusok rendezik, azonban most már a klasszikus médiát is elérte a trend. A Business Insider beszámolója szerint a Microsoft nekiveselkedett a hírszerkesztői megtizedelésének, az érintettek kézzel válogatták az MSN webhelyen, az Edge böngészőben, továbbá a Hírek alkalmazásban megjelenő híreket. A munkájukat mostantól lényegében robotok végzik.

A kép csak illusztrációForrás: kropekk_pl / Pixabay

A felületein és appjaiban megjelenő hírtartalmakat nem a Microsoft készíti, hanem a médiapartnereitől érkeznek: a menesztett dolgozók csak azt határozták meg, hogy azok hol és hogyan jelennek meg. A leépítés számos országot érint, az Egyesült Államokban ötvenen, míg az Egyesült Királyságban huszonheten veszítették el az állásukat.

Minden más céghez hasonlóan mi is rendszeresen felülvizsgáljuk az üzletet. Ez egyes területeken megnövelt, más területeken lecsökkentett befektetést eredményezhet. A mostani döntések nincsenek összefüggésben a világjárvánnyal

– kommentálta a Microsoft szóvivője a kialakult helyzetet.

Nem világos, hogy további országokban hány főt érint még a leépítés. Két éve a Microsoft azt állította, hogy világszerte 50 helyszínen 800-nál is több hírszerkesztő dolgozik a cégnek.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!