A Codemastershez kerül a WRC-széria

wrc 8 fia world rally championship videojáték rali
WRC 8 FIA World Rally Championship
Vágólapra másolva!
Négy év múlva érkezhet az első rész a vállalattól.
Vágólapra másolva!

Óriási hírt kaptak a ralijátékok kedvelői, a FIA és a Codemasters megegyezésének köszönhetően a 2023-2027-es időszakban a nagynevű fejlesztőcég fogja fejleszteni és kiadni a hivatalos World Rally Championship videojátékokat. Az első Codemasters-féle WRC a 2024-es naptári évben jelenhet meg, az addig érkező részeket a Kylotonn fejleszti és a Bigben Interactive adja ki.

WRC 8 FIA World Rally Championship Forrás: Kylotonn

Ugyan a hivatalos WRC-játékok minősége javulóban van, de a 2010-es visszatérése óta a széria látványosan szenvedett a gyors fejlesztési ciklusoktól és moderált büdzséktől. A 2010-2013-as időszakban a Milestone csak szenvedett vele, 2015 óta pedig a Kylotonn küszködik a hivatalos ralijátékkal, bár mint említettük, az utóbbi képes volt fejlődést felmutatni az elmúlt években.

A Codemasters ezzel szemben a ralijátékok nagyágyúja, a Colin McRae Rally után a Dirt és Dirt Rally sorozatokkal is uralni tudta az offroad versenyjátékok piacát. A sportágban való hosszas és sikeres története ellenére a vállalat korábban nem készített hivatalos WRC-játékot, a közreműködésével végre méltóvá válhat a címéhez a játéksorozat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!