Csendes frissítés a Firefox 77

2020.06.03. 10:07

Egyes laptopok tulajdonosai ettől még örülhetnek neki.

Az elvártnak megfelelően kedd délután megjelent a Mozilla Firefox 77 számítógépes változata, azonban sok izgalmas újításról sajnos nem tudunk beszámolni, nagyon régóta ez a böngésző legkevesebb újdonságot hozott változata. Ennek részben a koronavírus-járványhoz is köze van, a távoli munkavégzés megnehezítette a böngésző fejlesztőinek dolgát.

Mozilla Firefox 77Forrás: Origo

A Firefox 77 legnagyobb újítása, hogy egyes drága laptopokon jelentősen gyorsulhatott a weblapok felületének kirajzolása: a WebRender leképezőmodul már a Windows rendszerű, NVIDIA GeForce grafikus vezérlőt használó, 3440×1440 pixeles vagy magasabb felbontású kijelzőkel szerelt noteszgépekben is aktív.

Ezen túlmenően a brit felhasználók már cikkajánlókat kaphatnak az új fülek megnyitásakor megjelenő felületen, az about:certificate különleges oldalon megtekinthetőek és kezelhetőek a böngésző által használt tanúsítványok, továbbá több bugot és sérülékenységet is javítottak a fejlesztők.

A már telepített Firefoxok elméletileg maguktól frissülnek az új verzióra. A böngésző telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!