Kiemeli a weblapok releváns részeit a Google

2020.06.05. 08:06

Gyorsabban választ lehet majd kapni a kérdésekre.

Új funkciót kezdett elérhetővé tenni a keresőmotorjában a Google, a remények szerint a segítségével gyorsabban választ kapnak a kérdéseikre az internetezők. A fejlesztés az információs kártyák mellett a „Mások ezeket a kérdéseket is felteszik" dobozban működik: a bennük látható weblapot lekattintva a jövőben nem csak szimplán megjelennek a weblapok, de automatikusan odagördül majd a böngésző a választ tartalmazó részükhöz, és színes háttérrel kiemeli a megfelelő részt.

A kép csak illusztrációForrás: mentatdgt / Pexels

A webhelyek üzemeltetőinek semmiféle teendőjük sincs, viszont a böngészőknek támogatniuk kell a működéséhez szükséges funkciót. A The Verge például a számítógépes Chrome böngészőben és a mobilos Safariban képes volt használni, azonban a számítógépes Edge-ben és Safariban nem működött. A gyors tesztelésünk során nálunk sem mobilon, sem pedig számítógépeken nem működött semelyik böngészőben, Magyarországon talán még nem is aktív.

A kártyákban megjelenő weblapok lekattintása után a megfelelő részhez gördül majd a weblap, és kiemeltté válik a releváns részForrás: The Verge

Mint a SearchEngineLand rámutatott, a funkció problémát jelenthet a hirdetésekből bevételre szert tevő webhelyek számára, hiszen az automatikus görgetés miatt a netezők nem feltétlenül látják majd a kiemelt reklámhelyeket. Emiatt a webfejlesztők teljesen letilthatják, hogy a webhelyeik megjelenjenek az információs kártyákban és dobozokban, ám ez nem túlságosan nyerő ötlet, hiszen a bennük való megjelenés jelentős pluszforgalmat generálhat.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!