Megzavarodhat a rajzolástól az új Windows 10

samsung cj791 thunderbolt 3 monitor
Thunderbolt 3-at használ a prémium Samsung CJ791 monitor
Vágólapra másolva!
Kikapcsol tőle a számítógépre kötött második monitor.
Vágólapra másolva!

Május végén általánosan elérhetővé vált a Windows 10 May 2020 Update operációs rendszer, ám egyelőre javarészt csak olyanok képesek átváltani rá, akik manuálisan telepítik, az ismert hibái miatt a Windows Update-en keresztüli terjesztése erősen limitált. Röviddel később kiderült, hogy egyes Intel Optane gyorsítók is kibabrálhatnak a telepítőjével, amennyiben a tiszta telepítése helyett a felhasználók szimplán frissíteni próbálnak rá.

A kép csak illusztráció (Samsung CJ791) Forrás: Samsung

Most fény derült az új Windows 10 eddigi talán legbizarrabb hibájára: lekapcsol a számítógépre csatlakoztatott másodlagos monitor, mikor a felhasználó

rajzolni kezd egyes programokban.

A Microsoft Office irodai szoftverekkel biztosan kiváltható a hibajelenség, a lekapcsolt külső monitor csak a Windows 10 újraindításával hozható újból működésbe.

Életszerű példa a hiba kiváltására, hogy mondjuk valaki a laptopján rajzolgat, de a kis méretű kijelzőn nem látja jól az alkotását, így rádugja a nagy képátlójú monitorát a gépre.

A leírás alapján az üzemzavar kiváltásához a PC elsődleges kijelzőjén látható képet kell tükrözni a másodlagos monitorra, más működési módban elvileg nem kapcsolgat ki a megjelenítő.

A Microsoft egy hamarosan érkező javítással kívánja orvosolni a bugot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!