Egy nagy kínai gyár elkészült a kijelző alatti kamerákkal

Vágólapra másolva!
A Visionox azt mondja, elkészült a kijelző alá épített szelfikamera fejlesztéseivel.
Vágólapra másolva!

A Visionox az egyik legnagyobb OLED-gyártó Kínában, többek között a Xiaomi Mi 10 és Mi Note 10 mobilokhoz is ez a cég szállítja a kijelzőt. A kínai cég nemrég elárulta, hogy elkészült a kijelző alá épített szelfikamera fejlesztési munkáival, és indulhat azok sorozatgyártása.

Forrás: visionox

A technológiát többek között az Oppo és a Xiaomi is megmutatta már, de a Samsung is dolgozik rajta egy ideje. Mindegyik cég egyetért viszont abban, hogy a képminőség látványos romlása egyelőre még nem küszöbölhető ki, így pedig nem lenne túl életképes a technológia a fényerő, a színek és a tükröződés miatt.

A Visionox viszont azt mondja, különböző szerves és nem szerver anyagok használatával nagyobb átlátszóságot tudott elérni, illetve szoftver is van már a beágyazott szelfikamerához. Ez javítja a fényerőt, a színeket, a betekintési szög hibáit és a tükröződést. A szelfikamera fölötti terület viszont jócskán leronthatja a képminőséget azért, hogy a kamera átlásson rajta. A végeredmény minősége 2021 első negyedévében derülhet ki, a technológiát használó első mobilok a CES-en vagy az MWC-n debütálhatnak.