Begyújthatják a rakétát az androidos mobiljátékok

Samsung, Glap, play, játék, konzol, mobil
A Samsung Glap Play fogása kényelmes, és a sok gombnak köszönhetően nagyon jól használható.
Vágólapra másolva!
Játszhatóvá válhatnak a teljes letöltődésük előtt.
Vágólapra másolva!

Gyakori a nagy méretű mobiljátékok esetében, hogy a Play Áruházból való telepítésük után akár több száz megabájt adatot is letöltenek még pluszban, a művelet befejezéséig kénytelenek türelmesen várni a játékosok. Ez a jövőben megváltozhat, a Google most minden fejlesztő számára elérhetővé tette a Play Asset Delivery rendszerét.

A kép csak illusztráció (Samsung Glap Play) Forrás: Origo

A megoldás lehetővé teszi, hogy az elindított játékok az adott eszközön épp szükséges állományokat kapják meg elsőként, így még azelőtt neki tudnak állni játszani velük a játékosok, hogy minden egyes játékállomány letöltődött volna. A fennmaradó állományok letöltése a játék futtatása közben folytatódik, ideális esetben ebből semmit sem vesznek észre a játékosok.

A koncepció nem újdonság, a jelenlegi generációs konzolok mellett egyes PC-s játékboltok kliensei is képesek a trükkre.

A Play Asset Delivery további előnye, hogy a fejlesztőknek nem kell saját szervereket fenntartaniuk az első indítás után letöltendő játékfájlok célba juttatására, átveszi tőlük a feladatot a Google, ezzel pénzt és fáradtságot spórolva számukra.

A rendszert élesben tesztelt Gameloft szerint a Play Asset Delivery képes volt jelentősen növelni a játékosok számát, hiszen kevesebben törölték a játékokat pusztán azért, mert nem volt türelmük kivárni a hosszas letöltögetést, plusz a szerveres költségeken is csökkentett. A RV AppStudios szerint a megoldás érdemben növelte a 15 napos ügyfélmegtartási arányt, és ritkábban omlottak össze a játékai.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!