Rekordszámú biztonsági javítás jött a Microsofttól

windows update
Megjöttek a Microsoft 2020. júniusi biztonsági frissítései
Vágólapra másolva!
A sebezhetőségek oroszlánrésze fontos besorolást kapott.
Vágólapra másolva!

Megérkeztek a Microsoft havi rendszeres biztonsági frissítései és hibajavításai. A 2020. június rekordot hozott, a vállalat összesen 129 darab sérülékenységet foltozott be a támogatott termékeiben, ezekből 11 kritikus, 109 fontos, 7 moderált, a maradék 2 pedig alacsony kockázati besorolást kapott.

Megjöttek a Microsoft 2020. júniusi biztonsági frissítései Forrás: Origo

Nulladik napi, azaz már aktívan kihasznált biztonsági problémát ezúttal nem szüntetett meg a Microsoft, de a kritikusak között akad olyan, amellyel távoli kódfuttatás érhető el. Még nem világos, hogy a javítások képesek-e kellemetlenségeket okozni, eddig nem tapasztalt bugokkal bosszantani a felhasználókat.

A Microsoft új frissítései a Windows Update szolgáltatáson keresztül installálhatóak, az esetleges kockázatok ellenére érdemes minél előbb sort keríteni erre, bár alapértelmezetten a Windows 8.1 és Windows 10 is automatikusan telepítik azokat.

Végül megemlítendő, hogy az Adobe számos termékéhez is érkeztek biztonsági frissítések, többek közt az idén nyugdíjba vonuló Flash Playerben is megszüntettek egy kritikus sérülékenységet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!