Idén ősszel is csak szervizcsomag jön a Windows 10-hez

dell laptop notebook windows 10
Vágólapra másolva!
Az összegző frissítésekkel azonos módon települ majd.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 nyilvános tesztelői csatornáinak átvariálását követően a Microsoft újabb pozitív bejelentést tett: a tavalyihoz hasonlóan idén sem érkezik őszi óriásfrissítés az operációs rendszerhez, helyette csak egy szervizcsomagot kap a Windows 10 May 2020 Update, ami az összegző frissítésekkel azonos módon települ majd. Persze aki a Windows 10 egy korábbi kiadásáról frissít fel rá, az kénytelen lesz elviselni a hosszadalmasabb, megszokott telepítési procedúrát.

A kép csak illusztráció Forrás: Lisa Fotios / Pexels

Ettől függetlenül a Microsoft úgy fogja ezt a kisebb őszi frissítést kommunikálni, mintha klasszikusan kiadott volna egy óriásfrissítést a rendszerhez, azaz ha tartja magát a várható sémához, akkor nyilvánosan Windows 10 November 2020 Update néven hivatkozhat rá.

Ez remek hír a felhasználók számára, hiszen masszívan gyorsabban települ majd a rendszer, továbbá a moderált mennyiségű fejlesztése miatt sokkal kisebb esély van az életüket megkeserítő hibák, inkompatibilitási problémák felbukkanására.

Az újításairól egyelőre csak annyit tudni, hogy ez lesz az első olyan Windows 10, amely már gyárilag a második generációs Microsoft Edge böngészővel előtelepítve érkezik.

Az idén őszi Windows 10 már tesztelhető a Windows Insider program béta csatornájában, a fő buildszáma csak eggyel magasabb (19041 vs. 19042) a most május végén kiadott Windows 10-éhez képest.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!