Ezért csitulhatott el a konzolháború

2020.06.18. 16:07

Széles körű jelenséggé vált mindkét konzol birtoklása.

A gamer sajtót és a játékosok online diskurzusait követők jókora része garantáltan emlékszik rá, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One piacra kerülése előtt a termékek fanatikus rajongói ütötték-vágták egymást az interneten, azt bizonygatva, hogy a szívüknek kedves termék miért sokkal jobb a riválisánál. Ugyan már csak 4-5 hónapra vagyunk a következő generációs konzolok megjelenésétől, ám ehhez képest nem igazán forrnak az indulatok, a kisebb odaszólogatásoknál komoly perpatvarral nagyon ritkán találkozni.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Bryan R. Smith

Az Ampere Analysis cég jóvoltából most fény derülhetett ennek a részleges okára: meghökkentően nagy arányban vannak már olyanok,

akik Xbox One és PlayStation 4 konzollal is rendelkeznek.

Az adatai alapján az Xbox One-t preferálók durván fele (47,5%) rendelkezik PS4-gyel is, míg a PlayStation 4-et előnyben részesítők harmada (32,2%) szerzett be utólag Xbox One-t.

További érdekesség, hogy akik utólag megvették rivális játékkonzolt, azok bő fele a termékek erőteljesebb és drágább változataira szavaztak, azaz PlayStation 4 Pro vagy az Xbox One X modellre esett a választásuk.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!