Tananyag lett egy lengyel videojáték

this war of mine videojáték
This War of Mine
Vágólapra másolva!
Óriási elismerés érte hazájukban a This War of Mine készítőit.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évtizedben nagyon magára talált a lengyel játékipar, a CD Projekt RED a The Witcher 3-mal nemzetközi szinten is felemelkedett a top stúdiók közé, a Techland is nagy nevet szerzett magának a Dead Island és Dying Light szériáival, és kisebb csapatoknak is sikerült maradandót alkotniuk.

This War of Mine Forrás: 11bit Studios

A legismertebb közülük az 11 Bit Studios, amely először a This War of Mine, majd a Frostpunk című játékaival zsebelt be jelentős kritikai és üzleti sikert. Az előbbi különösen nagy visszhangot váltott ki, hiszen egy háború sújtotta városban kell túlélni benne hétköznapi emberekkel, ami ilyen formában hallatlan koncepció. A videojátékok mindig a katonák szemén keresztül mutatják a háborút: a nincstelenné vált, éhező, összeroppant, alapvető orvosi ellátáshoz nem jutó, a napjaikat rettegésben töltő civilek maximum díszletek bennük.

Ezen változtatott a This War of Mine, ráadásul brutális őszinteséggel és realizmussal.

Ennek most váratlan következménye lett, a következő tanévben a This War of Mine megtalálható lesz a lengyel középiskolások ajánlott olvasmányainak a listáján. Ez az első alkalom, hogy videojáték is felkerült a listára, ráadásul még csak nem is olyan termékről van szó, amelyet oktatási célra szántak volna.

A témája és korhatárbesorolása miatt csak a This War of Mine csak a 18. életévüket betöltött tanulók számára lesz elérhető, ők szeptembertől ingyen igényelhetnek majd maguknak egy digitális kópiát belőle. A játék Windows, Linux, macOS, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Android és iOS rendszerekre is elérhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!