Csökkenhet a böngészők memóriaigénye

windows 10 may 2019 update
Windows 10 May 2019 Update
Vágólapra másolva!
Hatékonyabb memóriakezelési eljárás vált elérhetővé a Windows 10-ben.
Vágólapra másolva!

A május végi kiadása óta sajnos kevés jó hírrel tudtunk szolgálni a Windows 10 May 2020 Update kapcsán, a kevés látványos fejlesztése után inkább csak a hibáiról szóló beszámolók jöttek egymás után. Most megtört a jég, a Microsoft szerint elérhetővé vált benne egy olyan fejlettebb memóriakezelési eljárás a klasszikus Win32 programok számára, amelyet eddig csak a modern alkalmazások tudtak használni.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

Az új memóriakezelési eljárásra való átállás szinte nulla erőfeszítést igényel a programok fejlesztői részéről, csak be kell írniuk egyetlen sornyi kódot egy beállítófájlba. Elsőként a második generációs Microsoft Edge böngésző kezdte el használni az új megoldást, a fejlesztésnek hála a Chrome motorjára épülő szoftver az eddiginél

akár 27%-kal kevesebb memóriával is beérheti.

A Microsoft szerint erősen függ a körülményektől, hogy az új memóriakezelésre való átállás mennyivel csökkenti az alkalmazások memóriaéhségét, hardveres és szoftveres tényezők is befolyásolják. Viszont akármi is legyen a helyzet, látszólag nincs értelme nem támogatni.

Hírünk írásáig a Mozilla nem reagált a fejleményre, de a Google Chrome hamarosan biztosan igénybe veszi majd az újdonságot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!