Mindenkinél több okostelefont adott el a Huawei

Vágólapra másolva!
Áprilisban a Huawei volt a világ legnagyobb okostelefon-gyártója, de a siker nem lesz hosszú életű.
Vágólapra másolva!

A Counterpoint Research elemzői szerint a Huawei most először tudta megelőzni eladásokban a Samsungot, így április hónapban a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává vált. Erről régóta álmodott a kínai vállalat, de valószínűleg nem így képzelte el a részleteket.

Forrás: android authority

Elsősorban: majdnem minden céget erősen visszafogott a világjárvány a vizsgált időszakban. A Samsung piaci részesedése 17 százalék volt, a Huawei-é 19 százalék. Ez egészen meglepő annak fényében, hogy az amerikai korlátozások miatt továbbra sem járnak Google-szolgáltatások az új Huawei készülékekre.

A helyzet magyarázata az, hogy áprilisban a kínai piac már elkezdett egy ideje stabilizálódni, és az amerikai szigorítások ellen a Huawei támogatásával lépnek fel a kínai vásárlók. Így a Huawei remekel Kínában. Olyannyira, hogy a Huawei úgy vált a világ legnagyobbjává, hogy minden más piacon zuhan a népszerűsége, Európában például egy év alatt 40 százalékkal. Éppen ez az oka, hogy a szakértők szerint nem tart majd sokáig a Huawei örömre, Google-szolgáltatások nélkül nem rúghat majd labdába a lassan talpra álló riválisokkal szemben.