Csak fejlesztők számára lesz elérhető az asztali gép.

Megtette az évek óta pletykált bejelentését tegnap este az Apple, a modern kori Mac számítógépek a PowerPC architektúráról való elbúcsúzásuk után most újból technológiát váltanak, várhatóan 2022-ig teljesen kikerülnek belőlük az Intel Core processzorok. Helyette az Apple saját A-Series rendszerlapkái dolgoznak majd az eszközökben, amelyeket az iPhone és iPad meghajtásához kezdett annak idején fejleszteni a cég, alapvetően ARM architektúrás megoldásról van szó.

A kép csak illusztráció (Apple Mac Mini 2018)Forrás: Apple

Az első saját lapkakészletes Mac termékek várhatóan 2020 végén válnak elérhetővé a fogyasztói piacon, és elméletileg a Rosetta 2 emulációs rétegnek köszönhetően minden a jelenlegi Maceken futó program használható lesz rajtuk. Ettől függetlenül rengeteg fejlesztőnek fog munkát adni, hogy a szoftvereik stabilan, ideális sebességgel fussanak az új generációs számítógépeken.

500 dollárba kerül majd a fejlesztőknek kínált Developer Transition KitForrás: Apple

Éppen ezért is az Apple még a nyáron elérhetővé tesz a fejlesztők számára 500 dollárért egy különleges, már a saját hardverét használó Mac Mini gépet, ilyen formában a termék

talán soha nem lesz kapható a fogyasztói piacon.

Az asztali számítógépben Apple A12Z rendszerlapkás alaplap, 16 GB memória, továbbá 512 GB-os SSD található. Természetesen a Big Sur kódnevű macOS 11 fejlesztői bétájával előtelepítve érkezik majd meg a fejlesztőkhöz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!