A Facebookhoz került a The Order 1886 fejlesztője

ready at dawn the order 1886 sony playstation 4
The Order: 1886
Vágólapra másolva!
Egy ideje már Oculus Rifthez tervezett játékokon dolgozott.
Vágólapra másolva!

Újabb csapattal bővült a Facebook saját játékfejlesztő stúdióinak köre. A vállalat ismeretlen összegért megvette a Ready at Dawn fejlesztőcéget, így az mostantól csak az Oculus Rift virtuális valóság headsetekre tervezett játékokat fog készíteni.

The Order: 1886 Forrás: Ready at Dawn

A 2003-ban alapított fejlesztőcég hosszú időn keresztül nagyobb franchise-okhoz tartozó, de moderált költségvetésű játékokon dolgozott PSP és Wii platformokra. A nagy kitörési lehetőségét a Sony által a PlayStation 4-re exkluzívan kiadott The Order: 1886 című játékával kapta meg, ám erre leginkább a szép grafikája kapcsán emlékeznek a játékosok, a rövidsége és kihagyott ziccerei miatt negatív kicsengésű értékeléseket kapott.

A fiaskó után a cég készített még PC, PS4 és Xbox One platformokra egy szintén befuccsolt multiplayer játékot, viszont azóta a specifikusan az Oculus Rifthez készített termékeivel már sikert aratott. Ezeknek hála meg is akadt az Oculust birtokló Facebook szeme a cégen, a mostani felvásárlását követően már garantáltan csak VR-os játékokat fog készíteni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!