Búcsúznak a Microsoft Store üzletek

windows 10 laptop muki
NEW YORK, NY - DECEMBER 17: 'Sisters' star Ike Barinholtz spreads holiday cheer with Windows 10 while singing a Christmas song with Cortana at the Microsoft Flagship Store on Fifth Ave. and 53rd St. on December 17, 2015 in New York City. Cindy Ord/Getty Images for Windows 10/AFP
Vágólapra másolva!
A száznál is több boltjából csupán négyet tart meg a vállalat.
Vágólapra másolva!

A nagy sikerű Apple Store koncepciót megirigyelve a Microsoft 2009-ben megkezdte a saját tulajdonú fizikai üzletek nyitását. Az átlagos fogyasztókat célzó, szellős és trendi Microsoft Store boltokban a saját fejlesztésű hardveres és szoftveres termékei mellett egyes gyártópartnerek gondosan és stratégikusan kiválogatott portékái is megtalálhatóak voltak.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Cindy Ord

A hét záróakkordjaként a Microsoft pénteken közölte, hogy most javarészt nyugdíjazza a koncepciót, a jelenlegi 83 boltjából csupán négyet tart meg. A redmondi székhelyén lévő mellett a New Yorkban (Fifth Ave), Londonban (Oxford Circus) és Sydney-ben (Westfield Sydney) lévő üzletek úszták meg, a bezárásokkal kapcsolatos költség olyan 450 milió dollár lesz.

A Microsoft saját boltjai közül tíz van az Egyesült Államokon kívül.

A cég nem vonul ki teljesen a kiskereskedelemből, a változó vevői szokásokra hivatkozva az online értékesítésre kíván fókuszálni. A saját boltjai a koronavírus-járvány miatt március közepe óta zárva tartanak, ám az eladók a különleges tudásuknak köszönhetően képesek voltak otthonról munkába állni az internetes terméktámogatási és oktatási csapat részeként.

A rengeteg üzlet bezárása ellenére várhatóan kevesen veszítik el a munkájukat, a dolgozók javának képes más munkát felajánlani a cég.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!