Sok mobilból kimaradhat az Android 11 két újítása

2020.06.27. 12:06

A jövőben sem lesz garancia egyes funkciók elérhetőségére.

Az androidos mobilok és gyártói kezelőfelületek sokszínűsége alapvetően pozitívum, az utóbbiaknak köszönhetően például a többség nem is tudja, hogy mennyire fapados a gyári Android. Ettől függetlenül néha megbosszulja magát a diverzitás, a Google által nem kötelezően előírt Android-funkciókat ilyen vagy olyan megfontolásból letilthatják a gyártók, ezért nem lehet például a Samsung telefonokon összevonni a belső háttértárat és memóriakártyát egyetlen meghajtóba.

Vezérelhetőek lesznek az okosotthonos kütyük a bekapcsolómenübőlForrás: Google

Az XDA Developers beszámolója alapján az Android 11 két látványos újdonsága sem biztos, hogy minden telefonon elérhető lesz: a gyártóknak nem lesz kötelező aktiválniuk az okosotthonos eszközök vezérlésére kitalált új felületet, továbbá az értesítési területen sem kell majd legfelülre betenniük az SMS-eket és chatüzeneteket tartalmazó Társalgások részt.

Dedikált helyet kaptak az értesítési terület tetején a csevegésekForrás: Google

Az Android 11 hivatalos kompatibilitási dokumentuma az operációs rendszer megjelenéséig még változhat, azonban nem tartjuk valószínűnek, hogy időközben a kettő közül bármelyik funkció aktiválása kötelezővé válna.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!