Mehetnek a kukába a Guardzilla biztonsági kamerák

guardzilla 360
Guardzilla 360
Vágólapra másolva!
Elfelejtett szólni a csődjéről a boltoknak és az ügyfeleknek a startup.
Vágólapra másolva!

Rossz idők járnak a megfigyelőkamerás startupokra, az OwlCam autós kamerát megvásároltak kálváriája után most kiderült, hogy mehetnek a kukába az otthoni használatra kitalált, vezeték nélküli Guardzilla biztonsági kamerák.

Guardzilla 360 Forrás: Guardzilla

A jelek szerint a Guardzilla már hónapokkal ezelőtt csődbe ment, azonban bicskanyitogató módon erről nem csak a meglévő ügyfeleknek felejtett el szólni, de a kameráit áruló boltokat sem tájékoztatta. Vannak olyan kereskedések, amelyek még forgalmazzák a papírnehezékké vált kameráit, a cég weblapjára csak a napokban került ki az üzenet, hogy vége a dalnak.

A meglévő ügyfelek nagy problémáját az jelenti, hogy a wifire csatlakozó biztonsági kamerákat egy mobilappon keresztül lehet vezérelni, aminek a használatához kötelező bejelentkezni egy guardzillás felhasználói fiókba.

Ez nem lehetséges többé, a vállalat lekapcsolta a szervereit.

A helyzet miatt az újonnan vásárolt kamerákat egyáltalán nem lehet aktiválni, a korábban telepített és beállított kameráknak pedig szintén lőttek: távolról már nem vehető fel velük a kapcsolat, ráadásul a mobilapp periodikusan rákényszeríti a felhasználókat az újbóli bejelentkezésre. Igen ám, csak épp a lekapcsolt szerverek miatt az ügyfelek nem tudnak majd újból belépni, onnantól kezdve pedig a helyi wifin keresztül sem lesznek képesek hozzáférni a kameráikhoz az appal.

Hiába lesz ugyanazon a wifin a kamera és a mobil, mégsem tudnak majd kommunikálni egymással.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!