Egyszerűbb és átláthatóbb kezelőfelületet, valamint új ikont is hozott a Fotókba a Google.

A Google néhány napja indította útjára a Google Fotók app legújabb frissítését, amely több hullámban, de idővel mindenkihez eljut. A Google szerint egyre több ember nézegeti az emlékeit a Fotókon belül megjelenő szalagon, ezért ez a rész továbbra is hangsúlyos marad.

Ezen felül az egyszerűbb és átláthatóbb kezelőfelületre, valamint az új ikonra koncentráltak. Ezek mindegyike összhangban van a Google jelenlegi dizájnnyelvével. A fő fülekből már csak három marad meg, a fotók, a keresés és a könyvtár.

Forrás: google

A fotók nagyobb előnézeti képeket kapnak, a videók automatikusan lejátszódnak, az emlékek pedig nagyobb helyet foglal majd el, de lehet ezentúl szűrni az emberek és időpontok alapján a megjelenést. A keresés lapon egy interaktív térkép is megjelenik a könnyebb keresésért, ez főleg a nyaralások felidézésekor lehet hasznos. Feltéve, hogy a földrajzi helyek adatainak mentését engedélyeztük. A könyvtár mappába kerülnek továbbá az albumok, a kedvencek, a kuka és az archívumok, valamint a nyomtatási opciók. Aki még csak az új ikont látja, annak várnia kell, a kezelőfelületet szerveroldalon állítják át.