Rejtély övezi a twitches híresség letiltását

disrespect guy beahm
Dr. Disrespect
Vágólapra másolva!
Dr. Disrespect sem tudja, hogy miért került feketelistára.
Vágólapra másolva!

A legújabb játékipari zaklatási botrány kellős közepén a Twitch is nekiállt olyan népszerű játékközvetítőket letiltani, akikkel szemben súlyosabb vádakat fogalmaztak meg. A messze legnagyobb rajongói bázissal mind közül a magánéleti problémáiról és buta botrányairól ismert Dr. Disrespect rendelkezett, a szolgáltatás pénteken blokkolta a négymillió feliratkozóval rendelkező csatornáját.

Dr. Disrespect Forrás: Dr. Disrespect / Twitch

Viszont rejtély, hogy a Twitchen egyedi módon karaktert alakító, becsületes nevén Guy Beahmet ezúttal miért függesztette fel a szolgáltatás, ráadásul belsős információk szerint véglegesen. A rajongói szerint újabban nem sikerült semmi botrányosat tennie vagy mondania, ráadásul nemrég írt alá egy számára minden bizonnyal jövedelmező szerződést a Twitchcsel, így különösen nem állt érdekében szembemennie a szolgáltatás közösségi irányelveivel vagy ÁSZF-jével.

Különösen furcsává teszi a helyzetet, hogy hírünk írásáig a Twitch még azt sem volt hajlandó hivatalosan megerősíteni, hogy egyáltalán letiltotta a streamert. Emiatt technikailag az sem volt lehetetlen, hogy ő maga törölte a csatornáját, noha ez a lépés persze nonszensz lett volna a részéről.

Az utóbbi elmélet most megdőlt, két napnyi hallgatást megtörve Dr. Disrespect a Twitteren elárulta, hogy maga sem tudja, mi történik: egyelőre semmiféle tájékoztatást sem kapott a letiltásának konkrét okáról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!