Elindult itthon a YouTube Kids

YouTube Kids
YouTube Kids
Vágólapra másolva!
Csak gyermekbarát tartalmak érhetőek el a kínálatában.
Vágólapra másolva!

Nem jó ötlet folyamatos felügyelet nélkül a YouTube elé ültetni a gyermekeket, hiszen a jó ég tudja, miféle tartalmakkal találják szembe magukat, még ha a videomegosztó próbálja is a lehető leggyorsabban detektálni és törölni a szabályzatának nem megfelelő videókat.

YouTube Kids Forrás: YouTube

Ezen probléma miatt jött létre a böngészőből, továbbá Android és iOS appokból elérhető YouTube Kids, amely ha nem is tökéletes, de masszívan biztonságosabb a gyermekek számára. Természetesen rendelkezik szülői felügyeleti eszközzel, így folyamatosan figyelhető, hogy mit néznek a gyerekek, korlátozható a kijelző előtt töltött idejük, eltüntethetőek a valamiért nemkívánatos csatornák a gyerekek szemei elő.

A gyermekek profiljai jóval nagyobb adatvédelmet élveznek, mint a tipikus Google-fiókok: csak a szolgáltatás nyújtása érdekében fontos információkat tárolja bennük a YouTube, plusz nem mutogat reklámokat a Kidsben.

A YouTube Kids most Észtország, Lettország és Litvánia mellett Magyarországon is elérhetővé vált, a hazai szülők is tehetnek vele egy próbát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!