Kifejezetten drágává vált az alternatív tévészolgáltatás.

Az ügyfelek jókora részének haragját kiváltva jelentős és azonnali havidíjemelést jelentett be az Egyesült Államokban elérhető YouTube TV. Ez a kábeltévé modern változata, a 2017-ben elindult szolgáltatással böngészőből, továbbá mobilappokból nézhetőek a klasszikus tévécsatornák az interneten keresztül.

YouTube TVForrás: YouTube

A szolgáltatás három okból is vonzó volt az elindulásakor: a kábeltévés előfizetésekhez képest töredékáron lehetett elérni, nem kellett szerelőt beengedni a telepítéséhez, továbbá nincs hűségideje, bármikor díjmentesen lemondható az előfizetés.

Ugyan a YouTube TV a mai napig jó ér-érték arányú a kábeltévéhez képest, azonban kezd olvadni az előnye. A Google először tavaly áprilisban 40-ről 50 dollárra emelte a havidíját, most pedig újabb jelentős áremelést hajtott végre: azonnali hatállyal 65 dollárra (nettó 21 ezer forintra) ugrott a költsége.

Hipp-hopp 30%-os áremelés történt.

Ezért cserébe ugyan számos népszerű csatorna bekerült a YouTube TV kínálatába, és még mindig kedvező árú a 100+ dolláros kábeltévékhez képest, de a havi 65 dollár a tévészolgáltatásra már az USA-ban is sokak számára kellemetlen.

Arrafelé sincs mindenkinél kolbászból a kerítés, főleg a koronavírus-járvány kellős közepén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!