Harmadával nőtt a YouTube TV ára

youtube tv
YouTube TV
Vágólapra másolva!
Kifejezetten drágává vált az alternatív tévészolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Az ügyfelek jókora részének haragját kiváltva jelentős és azonnali havidíjemelést jelentett be az Egyesült Államokban elérhető YouTube TV. Ez a kábeltévé modern változata, a 2017-ben elindult szolgáltatással böngészőből, továbbá mobilappokból nézhetőek a klasszikus tévécsatornák az interneten keresztül.

YouTube TV Forrás: YouTube

A szolgáltatás három okból is vonzó volt az elindulásakor: a kábeltévés előfizetésekhez képest töredékáron lehetett elérni, nem kellett szerelőt beengedni a telepítéséhez, továbbá nincs hűségideje, bármikor díjmentesen lemondható az előfizetés.

Ugyan a YouTube TV a mai napig jó ér-érték arányú a kábeltévéhez képest, azonban kezd olvadni az előnye. A Google először tavaly áprilisban 40-ről 50 dollárra emelte a havidíját, most pedig újabb jelentős áremelést hajtott végre: azonnali hatállyal 65 dollárra (nettó 21 ezer forintra) ugrott a költsége.

Hipp-hopp 30%-os áremelés történt.

Ezért cserébe ugyan számos népszerű csatorna bekerült a YouTube TV kínálatába, és még mindig kedvező árú a 100+ dolláros kábeltévékhez képest, de a havi 65 dollár a tévészolgáltatásra már az USA-ban is sokak számára kellemetlen.

Arrafelé sincs mindenkinél kolbászból a kerítés, főleg a koronavírus-járvány kellős közepén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!