Nem hozhat sok újdonságot a jövő évi iPhone SE

Vágólapra másolva!
Állítólag dizájnban és rendszerchipben sem változtat az Apple, nehogy saját magának állítson riválist.
Vágólapra másolva!

Felemás, mégis kedvelt mobil lett a 2020-as iPhone SE. Az akkuja meghökkentően kicsi mai szemmel, a kijelzője pedig csúnya és elavult a riválisokhoz mérten. Kamerában, teljesítményben és támogatásban viszont igen erős, az egyik fő erénye az A13 Bionic rendszerchip, ami az iPhone 11 szériában is megtalálható.

Forrás: pcmag

Persze az iPhone SE igazából ki sem használja az A13 Bionic lapka nyújtotta lehetőségeket – és a pletykák szerint éppen ezért a 2021-es iPhone SE megtartja ezt a tavalyi lapkát.

A jól értesült források szerint egyelőre nem végleges az Apple döntése, de valószínű, hogy az A13 chip mellett az iPhone 8-at idéző dizájnon sem változtatnak. A kijelző talán valamivel nagyobb lehet, de ez nem biztos, hiszen akkor a gyártáshoz sok mindenen kellene módosítani, ami növelné a költségeket.

Az Apple a szakemberek szerint azért is tarthat ki az A13 Bionic SoC mellett, mert ha az új A14 Bionicra váltana – ami idén ősszel érkezik –, akkor igazából a saját iPhone 12 szériája számára állítana fel konkurenciát.