Szelfikamerában gyenge lett a Xiaomi méregdrága csúcsmobilja

Vágólapra másolva!
A DxOMark nem igazán elégedett a Xiaomi Mi 10 Pro előlapi kamerájának teljesítményével.
Vágólapra másolva!

A Mi 10 Pro a Xiaomi aktuális csúcsmobilja, amely egy-két apró hiányosság mellett, de méltó ellenfele a jelenlegi prémium megoldásnak. Mégis több kritika éri, mint mondjuk a Samsung vagy az Apple termékeit, hiszen a Xiaomi rajongótábora az elérhetőbb árazáshoz szokott, a Mi 10 Pro viszont már az 1000 eurós mezőnyben indult.

Forrás: phonearena

Ebben a kategóriában a hibákat már jóval kevésbé nézik el a felhasználók, ezt jól mutatja, hogy mennyi kritika érte a Galaxy S20 Ultra kamerájának fókuszrendszerét vagy éppen a Sony Xperia 1 II-t a gyengeségei miatt, amelyet 1200 eurós ár mellett már nem lehet elengedni. Hasonló negatívum a Xiaomi Mi 10 Prónál is akad: például a szelfikamerája.

A DxOMark nemrég alaposan letesztelte a készülék előlapi kameráját, és arra jutott, hogy a Mi 10 Pro ilyen téren alapos lemaradásban van. 83 pontot szerzett ugyanis, ami elég gyenge, még az új iPhone SE is 85 pontot kapott, sőt, a Galaxy A71-nek is van 83 pontja, a 2018-as Galaxy Note 9-nek pedig 92. Nagy kár ezért, hiszen a hátlapi kamerák remekül sikerültek, hangszóróban pedig talán az év legjobbja a Mi 10 Pro.