3 GHz felett hasít a Snapdragon 865+

qualcomm snapdragon 865+
Qualcomm Snapdragon 865+
Vágólapra másolva!
Főként a gamer mobilokat célozza az új csúcsmodell.
Vágólapra másolva!

Folytatja a csúcskategóriás rendszerlapkáinak félidős felújítását a Qualcomm, a vállalat bejelentette a legújabb prémium mobilok javában használt Snapdragon 865 felturbózott változatát. A Snapdragon 865+ fő gyakorlati újítása az elődjéhez képest, hogy a leggyorsabb processzormagja és a videovezérlője is 10 százalékos órajelemelést kapott.

Qualcomm Snapdragon 865+ Forrás: Qualcomm

Ennek köszönhetően a leggyorsabb Cortex-A77 magja papíron akár 3,1 GHz-es órajelen is működhet, bár huzamosabb ideig erre a gyakorlatban nem lesz képes, a jelentős hőtermelés és fogyasztás miatt a vezérlőszoftver csak erősen véges ideig fogja megengedni a csúcsórajel használatát.

Ettől függetlenül egyes esetekben hasznos lehet a rendkívüli tempó, és érdekesség, hogy a Snapdragon 865+ az első olyan mobilokba szánt rendszerlapka, amelynek a processzora képes

manuális túlhajtás nélkül átlépni a 3 GHz-es határt.

A megemelt órajeleken túl egyetlen különbség van a Snapdragon 865 és a Snapdragon 865+ között, az utóbbiban lévő wifi-vezérlő már támogatja a 6 GHz-es frekvencián történő kommunikációt.

Az első Snapdragon 865+ rendszerlapkát használó mobil a gamereknek szánt ASUS ROG Phone 3 lesz, de a következő hónapokban számos további modellben felbukkan majd a természetesen 5G-hálózatokat is támogató technika.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!