Egyszerre több mobil is kezelhető lesz a Windows 10-ből

microsoft windows 10 csatolt telefon my phone
Telefonhívások is bonyolíthatóak már a Csatolt telefon alkalmazáson keresztül
Vágólapra másolva!
Jelenleg egyetlen eszközzel használható a Csatolt telefon.
Vágólapra másolva!

Meghökkentően lassan, de azért fejlődik a Windows 10-es számítógépek és mobileszközök összekötésére kitalált Csatolt telefon alkalmazás. A Microsoft szoftverével számítógépről megtekinthetőek az okostelefonok értesítései, böngészhetőek a rajtuk lévő fotók, továbbá SMS-ezésre és hívások bonyolítására is lehetőséget biztosíthat. A funkcióinak java technikai okokból csak androidos készülékeken érhető el.

Telefonhívások is bonyolíthatóak már a Csatolt telefon alkalmazáson keresztül Forrás: Microsoft

A Csatolt telefon jó néhány gyengeséggel küzd, az egyik jelentős megkötése, hogy nem lehet szimultán több mobileszközzel is párosítani. A felhasználóknak például nincs módjuk arra, hogy egyszerre a személyes tulajdonú és a munkahelyi mobiljaikkal, vagy a telefonjaikkal és a táblagépeikkel is összeboronálják a Windows 10-es számítógépeiket.

A belátható jövőben végre megváltozik majd a helyzet, a Windows Insiderekhez eljutott a Csatolt telefon első olyan nyilvános tesztverziója, amely szimultán több mobileszköz kezelésére is képes. A funkciót külön kell aktiválni az app beállítófelületén, ezután pedig az utasításokat követve hozzápárosíthatóak a további kütyük.

Egyelőre nem tudni, hogy a funkció mikor válhat elérhetővé a Csatolt telefon általánosan elérhető, stabil kiadásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!