Megőrülnek a YouTube-táborért idén is a gyerekek

nyári tábor
gyerektábor
youtube tábor
Vágólapra másolva!
Nyári élménytáborokban tanulják a vloggerség és influencer lét minden részét azok a gyerekek, akik már a YouTube-videósokon nőttek fel. Így idén is nekik szervez tábort Baluka, akit több százezren követnek YouTube-on és Instagramon is.
Vágólapra másolva!

Nagyon népszerű a gyerekek között

A 7-17 éves korosztálynak szóló nyári élménytáborban ismert arcok mesélnek saját tapasztalataikról, sikereikről és kudarcaikról, sőt kulisszatitkokat is elárulnak majd.

- nyilatkozta nekünk Baluka, a méltán népszerű és többek között ismert YouTube-videós influencer.

Forrás: YouTube

Az elkészült videókat a turnus végén pontozzák; ez az értékelés segíthet a további fejlődésben és a cél elérésében, hogy a nem is olyan távoli jövőben kollégákká váljanak. Mivel ízlések és pofonok különböznek, a szervezők több videóst kértek fel a YouTube-élménytábor koordinálására: így juthatnak el hozzájuk a legszínesebb nézetek és impulzusok, hogy a kínálat és a benyomások birtokában magatok dönthessetek a továbbiakról.

A korábbi években szintén szervező volt Bánki Beni költő, slammer, Sajt32 néven ismert MineCraft- és Roblox-gamer, Nasz Dani, Valentine Peti, Lovas Heni, Paxel.

Baluka és a szervezők elmondása alapján nagyon fogynak a helyek, de még vannak szabad kapacitások. Tájékoztatásuk alapján, ahogyan a korábbi években, úgy idén is hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatását is állják az alapítványi formában történő tábori befizetésekből.

Fontosak a jó és biztonságos körülmények

A tábort idén is nagyon kulturált és tiszta körülmények között, a kecskeméti Neumann János Egyetem Homokszem utcai, Homokbányai Kollégiumában tartják. Mindegyik lakóegység ikerszoba: négy személyre jut egy fürdőszoba zuhanyozóval, két mosdókagyló, egy mellékhelyiség és egy hűtőszekrényes előtér. Mindenkinek saját, kulccsal zárható szekrényei, éjjeliszekrénye, ágya, ágyneműtartója, íróasztala és széke van.

Ágyneműt minden táborlakó kap.

Felügyeletet turnusonként 70-80 szervező lát el és vigyáz a gyerekekre. Vannak saját, tábori dokik, így ha valaki megbetegszik, biztos, hogy gyors, jó kezekben van. Ritkán történnek balesetek, de ha mégis, azonnal érkezik a segítség. Minden turnusunkban két „egészségügyi felügyelő" teljesít folyamatosan szolgálatot. Ha a táborozó bármilyen speciális gyógyszert szed, azt le kell adnia a táborvezetőnek vagy az orvosoknak

Természetesen rendelkeznek saját gyógyszerkészlettel is.

Idén három turnust hirdettek meg, július 19–25., július 26. – aigusztus 1. és augusztus 2–8. között. Minden turnus vasárnap kezdődik, amikor a szülőknek is könnyebb utaztatni a gyerekeket és szombaton ér véget, amikor szintén egyszerűbb megoldani a gyerekek hazavitelét. A 7 napos turnusokban napi háromszori étkezést biztosítanak, illetve korlátlan mennyiségben ingyen gyümölcs és zöldség van, a hőségben pedig ingyenes az ásványvíz. A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére a tábor díja idén sem emelkedett, ami ritkaság,

így ottalvósoknak 75 000 Ft, míg bejárósoknak 37 500 Ft a tábor részvételi díja fejenként.

De testvérek, vagy újonnan beszervezett barátok után kezdevmény jár. 7-17 évesek jelentkezését várják, de elmondásuk szerint a 6 évesek még szintén beleférnek, ahogyan a 18 évesek már nem. Mindenhol elérhető a szinte már kötelező Wifi-s internet. Van strandlátogatás, trambulinok, esti sorversenyek és állomásos játékok.

youtube tábor Forrás: Origo

Óvintézkedések a koronavírussal szemben

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy biztonságos-e nyári táborokat szervezni a koronavírus miatt? Sok szülő is szeretné tudni, hogy a koronavírus-járvány milyen elővigyázatossági lépéseket szült a nyári programokat illetően.

Hiszen, nyilvánvalóan megfordult többek fejében, hogy biztonságos-e táborozni küldeni gyermeket.

A szervező PEOPLE TEAM Alapítvány tájékoztatása szerint a kormány döntése alapján 2020. június 16-tól megszervezhetők a napközis és ottalvós nyári táborok, ezzel is segítve azoknak a szülőket, akik a járványhoz köthető okokból kivették szabadságaikat. Egy reprezentatív kutatás szerint a megkérdezettek negyedének komoly problémát jelent 14 éven aluli gyermeke felügyelete a szünidő alatt.

- nyilatkozta Palotás Attila, a tábor alapítója.

- zárta gondolatait, azon kérdésünkre, hogy mekkora kockázatot vállal ezzel a gyerek, a szülő és a táboroztató.

Óvintézkedések

Arra a kérdésünkre, hogy hogyan kell elképzelni a megelőzést, a PEOPLE TEAM nyári élménytáborok szervezői következetesen válaszoltak. Idén – ahogyan a korábbi években is – a 12/1991. (V. 18.) NM rendelet és a Nemzeti Népegészségügyi Központ helyileg illetékes hivatalának mindenkori iránymutatása szerint járnak el.

A harmincadik alkalommal és ezt követően is az alábbi rendelkezésekre számíthatnak a táborozók:

  • kizárólag egészségesen szabad hozzájuk csatlakozni
  • nyilatkozatot kérnek a szülőktől, miszerint gyermekük nem tartózkodott a tábor kezdetét megelőző két hétben külföldön
  • a személyi higiénia, a kézmosás és a szellőztetés fontosságát hangsúlyozzák szóban és egyéb jelzésekkel egyaránt
  • fertőtlenítők elhelyezéséről és kézmosási lehetőségről gondoskodnak
  • alapos mindennapos takarítást és többszöri fertőtlenítést rendelnek el
  • a szabadtéri programok gyakoriságát megnövelték, továbbá kültéri étkezést biztosítanak
  • az ételosztók szájmaszkot és könnyen cserélhető ruházatot fognak viselni
  • 300 fő felett orvos erősíti csapatukat