Egy éven belül minden inteles MacBookot leválthat az Apple

2020.07.14. 19:44

Az idei év végén kezdik meg az ARM-processzoros MacBook Pro 13 és MacBook Air sorozatgyártását.

Egy ideje már tudjuk, hogy saját processzorra tér át a MacBookok piacán az Apple, azonban az Intel addig is támogatja a gyártót. A MacRumors beszámolója alapján azonban Ming-Chi Kuo azt mondja, hogy az Apple felgyorsítja az átállási folyamatot, és egy éven belül az összes Intel processzorral szerelt laptopját leváltja ARM-alapú modellre. Új MacBook Pro és MacBook Air modellek is jönnek.

Forrás: apple

A jól értesült elemző forrásai szerint az Apple az idei negyedik negyedévben kezdi el sorozatgyártani az ARM-alapú MacBook Pro 13-at, majd nem sokkal azután az új MacBook Airt is. Ezek megjelenési dátuma még nem ismert, de 2021 második és harmadiknegyedévében megkezdődik a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro sorozatgyártása is, ARM-alapokon. Az elemző szerint ezek a laptopok új dizájnt hoznak magukkal.

Az ütemterv alapján az Apple mindössze egy év alatt leváltja a teljes MacBook-kínálatot, azt ugyanakkor nem tudni, hogy melyik új modell mikor válik elérhetővé. Elvileg azonban jövő tavasszal már MiniLED-kijelzős modellek is lesznek.