Megjött az autóvezérlés az iPhone-ba

apple carkey bmw
Elsőként a BMW jelentette be az Apple CarKey támogatását
Vágólapra másolva!
Nyithatóak és zárhatóak az ajtók, vezérelhető a gyújtás.
Vágólapra másolva!

Új hibajavító verziók érkeztek az Apple éppen stabil operációs rendszereihez, az iOS 13.6, az iPadOS 13.6, a macOS 10.15.6, a watchOS 6.2.8, és a tvOS 13.4.8 is elérhetővé váltak a támogatott eszközökre. Szokatlan módon az Apple ezúttal egy sokak által várt új funkciót is becsempészett a mobilos és okosórás rendszereibe, elérhetővé vált bennük a CarKey funkció.

Elsőként a BMW jelentette be az Apple CarKey támogatását Forrás: BMW

Az iPhone SE (2020), iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, továbbá Apple Watch Series 5 kütyüket támogató funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók a mobiljuk vagy okosórájuk segítségével aktiválják és deaktiválják a szintén kompatibilis autójuk központi zárját, továbbá elindítsák és leállítsák a motort.

A felhasználók emellett másoknak is hozzáférést adhatnak az autójukhoz, és azt is megszabhatják, hogy azok milyen funkciókat érhetnek el.

Például a házastársuknak zárnyitási és vezetési engedélyt is adhatnak, míg a gyerekeiknek csak a központi zár kezelését engedhetik meg.

Legjobb tudomásunk szerint jelenleg a BMW az egyetlen autógyártó, amely beállt a CarKey funkció mögé, bár elvileg csak a 2020. július 1-től kezdve legyártott 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 8 / X5 / X6 / X7 / X5M / X6M / Z4 modellektől kezdve támogatja. Ettől függetlenül a BMW Connected appon át a korábban legyártott autói esetében is elérhető lehet a mobilappos zárnyitás és motorindítás.

A CarKey funkcióval kapcsolatos részletes tájékoztatás az Apple magyar nyelvű támogatási oldalán olvasható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!