Szeptemberben indul az xCloud játékstreamelő

microsoft xcloud game pass ultimate videojáték
Elsőként mobilokra és táblagépekre érkeznek meg az xboxos játékok az xCloud jóvoltából
Vágólapra másolva!
Felár nélkül kapják meg a Game Pass Ultimate előfizetői.
Vágólapra másolva!

Nagy bejelentéssel rukkolt elő a Microsoft, idén szeptemberben bekerül a számítógépes és konzolos játékok bérlését egyaránt lehetővé tevő Xbox Game Pass Ultimate előfizetésébe a jelenleg xCloud néven ismert, de hamarosan új és végleges nevet kapó játékstreamelő szolgáltatása. A gamereknek nem kell majd felárat fizetniük érte, hazánkban teljes áron havi 4190 forintba kerül a kérdéses csomag.

Elsőként mobilokra és táblagépekre érkeznek meg az xboxos játékok az xCloud jóvoltából Forrás: Microsoft

Sajnos a Microsoft jó néhány konkrétummal adós maradt, azonban a jelek szerint első körben csak Android és iOS rendszerű mobileszközökről lesz használható az xCloud, ezeken száznál is több xboxos játékkal szórakozhatnak majd a gamerek.

Az xCloud persze Xbox konzolokról és számítógépekről is elérhető lesz, az ezzel kapcsolatos részleteket a következő hetekben-hónapokban fogja tisztázni a Microsoft.

További nyitott kérdés, hogy egyáltalán melyik országokban indul majd az xCloud szeptemberben, a tesztverziója elsőként az USA-ban, az Egyesült Királyságban és Dél-Koreában vált elérhetővé, a nyugat-európai piacokon való terjeszkedését áprilisban jelentette be a Microsoft. Nem biztos, hogy minden tesztpiacon rögtön elérhetővé válik majd a Game Pass Ultimate-ben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!