A legújabb Intel processzorral érkezett az MSI gamer laptopja

MSI GS66 Stealt, gamer, intel, i10, notebook, teszt
MSI GS66 Stealt notebook.
Vágólapra másolva!
Az Intel 2020 januárjában tette elérhetővé új, 10. generációs, mobil eszközökbe szánt processzorait. A Comet Lake családba tartozó termékek rengeteg újdonsággal, és minden korábbinál nagyobb teljesítménnyel kecsegtettek, és már fel is bukkantak az első olyan hordozható számítógépek, amelyekbe ilyen lapkák kerültek.
Vágólapra másolva!

A Micro-Star International, vagy ahogy az egész világ ismeri, az MSI, globálisan nagyon erős pozíciókkal bír a hordozható számítógépek egyre növekvő piacán. Nem csoda, hogy a cég igyekezett, hogy az elsők között léphessen színre új, Comet Lake procikkal ellátott notebookjaival. Az erőfeszítéseiket siker koronázta, aminek bizonyítéka a GS66 Stealth fantázianevű vékony vadállat, amely egyik nap csak úgy belopakodott a hozzánk egy teszt erejéig.

Éjfekete ragadozó

A laptop a nagy teljesítményhez képest meglepően vékony, hiszen vastagságát sikerült két centiméter alatt tartani (1,98 cm). A fém készülékház elegáns, strapabíró és az érintése is prémium érzetet kelt, viszont ezért a tömeggel kell fizetnünk, hiszen a termék súlya meghaladja a két kilogrammot, ami a mai ultramobil világban már egyértelműen soknak számít az ilyen képátlójú notebookok között.

MSI GS66 Stealt notebook. Forrás: Origo

A fényezéssel nem vacakoltak sokat, hiszen mindenhol egységes matt fekete tónussal találkozunk, ami egyébként jól mutat. Ráadásul az apró, finom részletekre is odafigyeltek, például az ultravékony kávákra, vagy a díszrácsra.

A termék kifejezetten elegánsan fest, nekünk nagyon tetszett ez a visszafogott, mindenféle bazári harsányságot nélkülöző, letisztult irányzat.

Egy dologgal viszont nem voltunk kibékülve: ezek pedig a sarkok és élek, amelyek lehetnének egy fokkal kerekebbek, lágyabbak, hiszen túlságosan markánsak, és egyszerűen emiatt olykor kényelmetlen a notebook fogása. A csatlakozókínálatra nem lehet panasz, hiszen található rajta HDMI, USB-C, USB 3.0 és Ethernet port is!

Használat közben

A vezérlő perifériák szakértőjének számító Steelseries által tervezett billentyűzet a szigetes elrendezésnek, a gombok kifogástalan stabilitásának, méretének és ellenállásának köszönhetően nagyon kényelmesen használható. Jól esik rajta a gépelés, és még az RGB színes háttérvilágítás sem hiányzik, ami nagyon látványos.

A Steelseries által tervezet billentyűzet RGB LED háttérvilágítással bír. Forrás: MSI

A nálunk járt tesztpéldány nem magyar kiosztású volt, de az MSI erre a múltban is odafigyelt, szóval ezzel a bolti példányoknál nem lesz gond, ott figyelnek majd az ékezetes betűk is jó eséllyel a klaviatúrán.

A beépített hangrendszerhez egy külső partnert kértek fel, hiszen ezt ezúttal a Dynaudio szállította.

Ennek meg is lett az eredménye, hiszen átlagosnál egy fokkal tisztábban, erőteljesebben, dinamikusabban szólal meg a termék. De ez még mindig nem jelenti azt, hogy egy jobb külső hangszóróval vagy soundbarral felvehetné a versenyt, ott még azért nem tartunk. Sajnos.

Az MSI GS66 Stealth vadonatúj, 3 ventilátort és 7 hűtőcsövet tartalmazó Trinity+ hűtőrendszert kapott. Ez teszi a dolgát, de tény, hogy mikor teljes krafton pörgött a vas, akkor bizony érezhetően átmelegedett a készülékház. Kényelmetlen forrósodásról azért nincs szó, így akár ölbe is vehető az eszköz. Említésre méltó még laptop akkumulátora, hiszen e téren a csúcsot ostromolja a cég e termékkel. 99,9 WH egység került bele, amely egészen döbbenetes értéknek számít, ez ugyanis a világ egyik legnagyobb kapacitású, notebookba épített akksija.

Mindez pedig az üzemidőn is meglátszik, hiszen az használattól függően 13-16 óra között mozog, ami egyszerűen pazar!

Kijelző

Bár nem OLED, hanem "csak" egy 15,6 inches IPS LED LCD kijelző került a termékbe, amely ráadásul "csak" Full HD felbontású, viszont a képfrissítési ráta nagyon jó. 300 Hz-et produkál ugyanis a kijelző, ami a játékosok számára létfontosságú lehet. Ez ugyanis egy játék során szó szerint dönthet élet és halál, győzelem vagy vereség között. A tapasztalataink szerint a színek szépek, a mozgásmegjelenítés hibátlan, a betekintési szög kifejezetten tág, ugyanis csak 170 fok környékéről kezdenek enyhén fakulni az árnyalatok. A fényerő eloszlása hibátlan, felhősödést, foltosodást egyáltalán nem tapasztaltunk. A fényerő kellően nagy ahhoz, hogy akár szabadban, nappal is lehessen használni a készüléket (bár nyilván egy megfelelően besötétített szobában mutatja meg igazi erejét), és a kontraszttal sincs gond.

Nyers erő

Az új Intel processzor tehát nem okozott csalódást. A csúcskategóriás NVIDIA GeForce (RTX 2060) dedikált videókártyával és 16 GB RAM-mal megtámogatott modell ugyanis bivalyerős. Legyen szó 3D renderelésről, videóvágásról, nagy felbontású filmek, sorozatok lejátszásáról, és persze játékról, hozza az elvárt szintet.

A finom részletekre is odafigyeltek. Forrás: MSI

Tehát egy tipikus, többfunkciós gamer notebookról van szó, amely rengeteg különféle feladatra is használható, és még jól is néz ki, strapabíró, az akkumulátora pedig lenyűgöző, szóval akár az üzleti laptopként is tekinthetünk rá. Az MSI GS66 Stealth nekünk bejött, belekötni nem nagyon tudtunk nagyon semmibe, a kisebb hibák pedig azért még bőven tolerálhatóak. Az árazása az egyetlen pont, ahol egy kicsit megdöccent a szívverésünk, ugyanis az 1 449 999 forintos árcédula ugyan a komolyabb gamer masináknál egyáltalán nem kivételes méretű, de azért első ránézésre mégis elég erős látvány. Akinek viszont ez belefér, az egy nagyon erős és ugyanakkor jól megtervezett, mobil munkaállumás, vagy játékgépet kap a pénzéért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!