Lekorlátozhatják a Samsung Galaxy Note 20 Ultra kijelzőjét

Vágólapra másolva!
120 Hz-es képfrissítés és QHD+ felbontás is lesz, de egy szivárogtató szerint egyszerre nem megy majd a kettő.
Vágólapra másolva!

Ice Universe-től megszokhattuk már, hogy rendre pontos információkat szállít az új Samsung termékekről. Most pedig azt mondja, hogy a közelgő Galaxy Note 20 Ultra adaptív képfrissítése 120 Hz-en is tud majd működni, maga a képernyő pedig QHD+ felbontású lesz. A szivárogtató szerint azonban a legújabb firmware még nem teszi lehetővé a kettő beállítás egyidejű használatát.

Forrás: trusted reviews

Vagyis vagy a csúcsfelbontást választja valaki 60 Hz-en, vagy a magas képfrissítést FHD+ felbontáson. A kritikusok szerint ez azért gond, mert a OnePlus 8 Pro például mindkettőt tudja egyszerre. Érdemes azonban hozzátenni, hogy az utóbbi hónapok független tesztjei alapján az emberek többsége nem tudja megkülönböztetni a QHD+ és az FHD+ felbontást egy mobil kijelzőjén, sőt, sokaknak a 60 és a 120 Hz között sincs olyan különbség, amiért rohannának új mobilt venni egy vagyonért.

A közeljövőben azonban trendi téma marad a magas képfrissítés a mobilpiacon, illetve az, hogy a gyártók kitalálják, hogyan optimalizálják az energiafogyasztást. A szakértők szerint idővel a Galaxy Note 20 Ultránál is sikerül ez, és aki mindkét beállítást egyszerre akarja, idővel tudja majd használni.

Az FCC adatbázisa szerint egyébként 4G-s modell is lesz, feltehetően azoknak kedvezne a Samsung, akiket egyelőre nem érdekel az 5G, és olcsóbban szeretnének új Galaxy Note mobilt venni.