Ezért haltak meg a Samsung Blu-ray lejátszói

samsung j5500 blu-ray lejátszó
Samsung J5500 Blu-ray lejátszó
Vágólapra másolva!
Csak szervizben javíthatóak a rakoncátlankodó termékek.
Vágólapra másolva!

Bizarr jelenség ütötte fel a fejét a június közepén, az egyik pillanatról a másikra egyes régebbi Samsung asztali Blu-ray lejátszók tulajdonosainak tömegei kezdtek az eszközök végtelen újraindulására panaszkodni. Az ügy kivizsgálását követően a gyártó kijelentette, hogy a gondot nem lehet szoftverfrissítéssel megszüntetni, viszont a szakszervizek ingyen megjavítják az érintett eszközöket.

A kép csak illusztráció (Samsung J5500 Blu-ray lejátszó) Forrás: Samsung

A hiba okáról nem adott tájékoztatást a Samsung, azonban The Register egy anonimitásba burkolózó olvasójának köszönhetően most fény derült rá: szintaxishiba került egy olyan XML-állományba, amelyet rendszeresen és automatikusan letöltenek az internetről a lejátszók, már ha rendelkeznek interneteléréssel.

A lejátszók letöltötték a hibás fájlt, majd a feldolgozásakor elhasalt a szoftverük. Ezután a Samsung hiába javította ki a szerverén lévő állományt, az érintett lejátszók már nem tudták az újraindulásuk előtt letölteni a frissített verzióját.

A hibás fájl a lejátszók felhasználói adatgyűjtésével kapcsolatos, és attól függetlenül letöltögetik az újabb és újabb verzióit az eszközök, hogy a felhasználó engedélyt adott-e statisztikák elküldésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!