Új letöltési funkciókat kap a mobilos Chrome

okostelefon smartphone mobil android
Vágólapra másolva!
Időzíteni is lehet majd a fájlok letöltésének elindítását.
Vágólapra másolva!

Váratlan és ügyes opció jelent meg az androidos Google Chrome legújabb fejlesztői változatában, a korai tesztelés alatt álló lehetőséggel feltételekhez szabható a fájlok letöltése. Riválisaihoz hasonlóan a Chrome jelenleg nagyon fapados, csak jóváhagyni és elutasítani lehet benne a fájlok letöltését.

Wifi-kapcsolathoz és időponthoz is köthetőek lesznek a Chrome letöltései Forrás: TechDows

Az új fájlletöltési értesítés már három lehetőséget kínál fel a mobilozóknak: letöltés azonnal, letöltés csak wifin keresztül, továbbá letöltési dátum és idő kiválasztása. A két újdonság közül a gyakorlatban valószínűleg a letöltés wifihez kötése a hasznosabb, bár bizonyos körülmények között az időzítés is jó szolgálatot tehet.

A wifihez vagy időpontokhoz kötött letöltések kezelhetőek a böngésző letöltési lapján: elindíthatóak, szüneteltethetőek, vagy törölhetőek a várakozó feladatok.

Nem világos, hogy az új letöltési lehetőségeket a Chrome fejlesztői elérhetővé kívánják-e tenni a számítógépes változatban. Ez feltételezhető, hiszen abban sokkal többeknek jöhetnének kapóra, mobilokon nem igazán szokás böngészőn át fájlokat letöltögetni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!