16 GB RAM került az Asus mobiljába

asus rog phone 3 gamer mobil
Asus ROG Phone 3
Vágólapra másolva!
Minden tekintetben abszolút csúcs a ROG Phone 3.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években visszavonulót fújt az okostelefonos piacon az Asus, azonban a specifikusan gamereknek szánt csúcsmobilok piacát uralni kívánja a ROG Phone termékcsaládjával. Most bemutatkozott a legújabb modell, és az elvárhatónak megfelelően mindenből a legjobb és legtöbb került a burkolata alá, vagy legalábbis a játékosok számára fontos hardverekből mindenképp.

Asus ROG Phone 3 Forrás: Asus

A készülék maradt a 6,6 hüvelykes és 1080×2340 pixeles AMOLED érintőkijelzőnél, azonban a panel 120 helyett már 144 Hz frissítési sebességre képes. A meghajtásáról az 5G-vel is kompatibilis Qualcomm Snapdragon 865 Plus rendszerlapka gondoskodik, modelltől függően 12 GB vagy 16 GB LPDDR5 rendszermemória mellett, a nem bővíthető háttértára pedig 128 / 256 / 512 GB lehet.

Asus ROG Phone 3 Forrás: Asus

Az elődjéhez hasonlóan a ROG Phone 3 is 24 MP-es előlapi kamerát kínál, azonban a hátlapján kettő helyett már három képalkotó található: egy 64 MP-es széles látószögű, egy 13 MP-es ultraszéles látószögű, továbbá egy 5 MP-es makró.

Tovább okosodott az AirTriggers funkció az Asus ROG Phone 3-ban Forrás: Asus

A készülék megtartotta a gamepadek ravaszait imitáló AirTriggers funkciót is, ráadásul az új modellen mindkét szenzor két részre osztható, így négy ravasz áll rendelkezésre. Emellett gesztusokat is felismer az AirTriggers, kifejezetten sok funkció rendelhető hozzá a fekvő tájolású játék során igénybe vehető vezérlőszervekhez.

Egyelőre nem világos, hogy mikor és mennyiért kerülnek piacra az Asus ROG Phone 3 különböző modelljei.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!