Viszont súlyos hiányosságokkal küzd a jelenlegi verziója.

Még idén lekapcsolja az eredeti zeneboltját és zenestreamelő szolgáltatását a Google, a Play Zene szerepét a jó ideje erőltetett YouTube Music veszi át. Számítógépeken és mobileszközökön már jó ideje nincs akadálya az új szolgáltatás használatának, azonban az Android TV-s okostévékre eddig nem volt semmiféle hivatalos alkalmazás, amelyen keresztül el lehetett volna érni.

Megjött az Android TV-s YouTube-alkalmazásba a Music fülForrás: 9to5Google

Most megváltozott a helyzet, a YouTube egy szerveroldali módosítással elkezdte aktiválni az androidos tévéken futó alkalmazásában a Music fület, a zenestreamelő a baloldali oldalsávjából érhető el. A hivatalos app megjelenése elsőre jól hangzik, de sajnos akad vele két igen komoly probléma: a dalok elindítását követően nem lehet a lejátszásuk megszakítása nélkül böngészni a zenekönyvtárban, továbbá az alkalmazás háttérbe való küldése esetén is megszakad a lejátszás.

Természetesen jó esély van rá, hogy a következő hónapokban számottevően javulni fog az okostévés YouTube Music, ám a mostani implementációja olyan hatást kelt, mintha kutyafuttában készült volna.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!