Érintős LED-csík is van a vezeték nélküli modell szélén.

Nem minden számítógépes játékos szeret klasszikus kialakítású billentyűzettel játszani, van akinek ez az asztalon való helyhiány miatt nem praktikus, mások számára pedig ergonómiai problémát okoz. A napokban az ASUS bemutatott egy igen kompakt megoldást számukra, a ROG Falchion modellen nincs dedikált funkciógombos rész és numerikus billentyűzet, a középső nyílgombos és funkciógombos részeket pedig a tervezők bepréselték az alfanumerikus rész jobb szélére.

Asus ROG FalchionForrás: Asus

A megszokotthoz képest 35 százalékkal rövidebb billentyűzet nem taglalt típusú Cherry MX mechanikus kapcsolókat használ, karácsonyfaként világít, továbbá a bal szélére került egy érintésérzékeny LED-csík. Ennek a funkciója testre szabható, bár nem tökéletesen világos, hogy mit és hogyan lehet vele állítgatni.

Az Asus szerint a vezeték nélküli ROG Falchion számítógépbe bedugható vevőegysége 2,4 GHz-es wifit használ a kommunikációra, a gombok lenyomásakor pedig csak 1 ms a késleltetés. Az akkuja elvileg 400 óra üzemidőt biztosít.

Nem tudni, hogy mikor és mennyiért kerül piacra a termék, de nyilvánvalóan nem költséghatékony megoldásról van szó, szükség lehet a malacpersely feltörésére a megrendelésekor.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!