Heteken belül megújul az androidos Firefox

mozilla firefox
Vágólapra másolva!
Elérhetővé vált a régi változat utolsó nagy frissítése.
Vágólapra másolva!

A mobilos híreket követők talán értesültek a fejleményről, hogy a Mozilla már egy éve javában dolgozik az androidos Firefox teljes újraírásán. Emiatt tavaly júliusban takaréklángra vette a stabil kiadásának gondozását, az elmúlt tizenkét hónapban szinte kizárólag kisebb bugokat és sérülékenységeket javított benne.

A kép csak illusztráció Forrás: Julia Buchner / Flickr

Ha minden jól megy, akkor heteken belül búcsúzik ez a régi Firefox: a napokban kiadott Firefox 68.11-es változata lesz az utolsó verziója, augusztus 28-tól pedig leváltja a teljesen megújult változat. Ez nem csak átdolgozott felhasználói felületet hoz majd, hanem leváltja a weblapok megjelenítéséért felelős Gecko motort az érezhetően gyorsabban működő GeckoView-ra.

Firefox for Android 79 béta Forrás: Origo

További nagy fejlesztés, hogy ugyan az új Firefoxhoz az elődjétől eltérően nem lehet bármely a számítógépes Firefoxhoz készült kiegészítőt telepíteni, de amelyeket felajánl a Kiegészítők menüjében, azok legalább tisztességesen működnek, nem csökkentik számottevően a böngésző működési sebességét.

Az új androidos Firefoxot bárki kipróbálhatja, csak telepíteni kell a Play Áruházból a Firefox for Android Beta alkalmazást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!