Egy évig otthon maradnak a Google dolgozói

Google, logó, iroda
A view of Google logo as seen from Chelsea office during the coronavirus pandemic on May 13, 2020 in New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 270,000 lives with over 3.9 million infections reported. (Photo by John Nacion/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Biztosra megy a távolságtartás terén a vállalat.
Vágólapra másolva!

A nagy techcégek közül a Google az elsők között tette lehetővé a koronavírus-járvány kitörésekor a munkavállalói számára az otthoni munkavégzést, bár elsőként ez csak a közvetlenül nála dolgozókra vonatkozott, a külsősként bedolgozók kollégák kénytelenek voltak médiabotrányt kelteni a privilégiumért.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/John Nacion

A héten Sundar Pichai vezérigazgató súlyos döntést hozott, a cég működését pluszban akadályozó bizonytalanság megszüntetése érdekében legalább 2021 júliusáig meghosszabbította az otthonról dolgozást a belsős és külsős kollégák számára. Természetesen vannak olyanok, akiknek a munkaköre nem teszi lehetővé a fix távmunkát, ők kénytelenek lesznek valamilyen rendszerességgel megjelenni a megfelelő irodában vagy telephelyen.

Ettől függetlenül világszerte olyan 200 ezer belsős és külsős dolgozó még legalább egy évig otthon maradhat.

A döntés indokolt, hiszen az Egyesült Államokban még javában dühöng a járvány első hulláma, és amíg nem lesz hatékony védőoltás, addig esély sincs rá, hogy minden visszatérjen a megszokott kerékvágásba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!