Részben támogatja a régi gamepadeket a PlayStation 5

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad játékvezérlő kontroller
Sony PlayStation 5 DualSense gamepad
Vágólapra másolva!
A hozzá készült játékokhoz DualSense kell majd.
Vágólapra másolva!

Újabb a PlayStation 5-tel kapcsolatos részletkérdésekre derült fény. A Sony tájékoztatása szerint az idén ősszel piacra kerülő játékkonzol limitált mértékben visszafelé kompatibilis lesz a PlayStation 4 gamepadjével, továbbá az összes olyan harmadik fél által készített játékvezérlővel, amelyeket jóváhagyott, legyenek azok alternatív gamepadek, joystickek vagy kormányok.

Sony PlayStation 5 DualSense gamepad Forrás: Sony

A limitált mértékben alatt azt kell érteni, hogy a specifikusan a PlayStation 5-höz készült játékok esetében már nem működnek majd, azoknál kötelező lesz a konzollal érkező DualSense gamepad használata. Ugyan kiosztás tekintetében nem változott az elődjéhez képest a hivatalos gamepad, ám a Sony szerint a benne lapuló fejlesztések miatt sokkal jobb játékélményt nyújt.

Azt nem tisztázta a cég, hogy más gyártók képesek lesznek-e alternatív játékvezérlőket készíteni a PS5-höz, ám ez rendkívül valószínű.

A rivális Xbox Series X-et vásárlóknak nem lesz ilyen gondjuk, az Xbox One gamepadjeik használhatóak lesznek az új konzollal is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!