Frissült a 27 hüvelykes iMac

apple imac
Apple iMac (2020)
Vágólapra másolva!
Megkapta az Intel és az AMD legújabb hardvereit.
Vágólapra másolva!

Frissítette a legnagyobb méretű asztali számítógépét az Apple. A 27 hüvelykes kijelzővel szerelt iMac idei változata kinézetre teljesen azonos a tavalyi modellel, azonban a burkolata alatt már tizedik generációs Intel Core processzorok dolgoznak, modelltől függően hatmagos Core i5, nyolcmagos Core i7, vagy tízmagos Core i9 jelentik a kínálatot.

Apple iMac (2020) Forrás: Apple

A videovezérlők terén is történt előrelépés, az új modell AMD Radeon Pro 5300 (4 GB GDDR6), Radeon Pro 5500XT (8 GB GDDR6), vagy Radeon Pro 5700XT (16 GB GDDR6) dedikált videovezérlőket használnak. Ezek már RDNA architektúrásak, az Apple szerint a legerősebb modell az előző Radeon Pro Vega 48-hoz képest videovágásban olyan 30%-kal, míg a 3D grafikában akár 50 százalékkal gyorsabb.

Érdemi előrelépés még, hogy az új iMacek már alapértelmezetten SSD-vel jönnek (sajnos a kezdő modellbe csak 250 GB-os került), a webkamerájuk 720p helyett 1080p felbontású, javult a beépített mikrofonjuk hangminősége, továbbá megkapták az Apple T2 biztonsági chipet.

Az utóbbi jelen esetben javarészt csak annyit tesz, hogy titkosítja a beépített háttértárra kerülő adatokat, ujjlenyomatos vagy arcfelismeréses azonosítást nem támogatnak az új számítógépek.

Az új iMac ára hazánkban bruttó 749 990 forinttól indul.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!