Drágább és nagyobb lesz a Huawei új csúcslapkája, mint az Apple megoldása

Vágólapra másolva!
Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy a Kirin 1020 gyorsabb is lesz-e, mint az A14 Bionic.
Vágólapra másolva!

A Weibón nemrég olyan információ bukkant fel, amely alapján a Huawei következő mobilos csúcslapkája, a Kirin 1020 végül drágább lesz, mint az Apple következő, A14 Bionic chipje. Elvileg mindkettő 5 nm-es lapka, de a Huawei megoldása nagyobb lesz a kettőből, nem csak drágább.

Forrás: gizmochina

Ez sok kérdést felvet a jövőbeli Huawei csúcsmobilok teljesítménye és vételára kapcsán, de a helyzet egyébként is bonyolult, hiszen a Huawei chiptervező részlegének, a HiSiliconnak a Kirin 1020 lehet az utolsó csúcslapkája, amit a TSMC legyárt. A TSMC ugyanis az amerikai korlátozások miatt újabb megrendeléseket már nem fogadhat a Huawei-től.

Nagy kérdés, hogy a Kirin 1020 gyorsabb lesz-e, mint az A14 Bionic: a pletykák szerint ARM A78-as magokat kap, ezek gyorsabbak az Apple tavalyi megoldásánál, ugyanakkor az ARM magjai általában alulmaradnak az Apple egyedi magjaival szemben ugyanazon generáción belül. A szakértők szerint az A14 Bionic megint túlteljesít majd minden androidos mobilba szánt lapkán. A Huawei-nek ennél persze nagyobb gondja az, hogy visszakapja-e valaha a Google-támogatást.