Az utolsó kínai PC-gyárát is bezárja a Samsung

Vágólapra másolva!
Tavaly az utolsó kínai mobilgyárát építette le a Samsung, az átszervezések folytatódnak.
Vágólapra másolva!

Amerika és Kína között tovább nő a feszültség, a világjárvány, a felnőtt mobilpiac és a globális gazdasági nehézségek pedig még jobban megkavarják a tech szektort. A Samsung több átszervezést is végrehajt, ennek keretében pedig arról értesítette a dolgozóit, hogy bezárja az utolsó kínai PC-gyárát. Az 1700 dolgozó felét ez azonnal érinti, a többit a leállás végén.

Forrás: forbes

A Samsung kínai jelenléte ezzel még tovább csökken, hiszen tavaly az utolsó kínai mobilgyárát zártba be a vállalat. A mostani gyár bezárásával pedig már csak két üzem marad Kínában, mindkettő chipeket gyárt. A Samsung számára Kína azonban továbbra is fontos piac marad, ahol remek termékekkel és szolgáltatásokkal kívánnak jelentkezni.

2012 óta egyébként a szóban forgó, Kínában lévő PC-s gyár eredménye erősen megcsappant, a munkaerőköltségek emelkedtek, az eladások a helyi szereplők javára romlottak, most pedig logisztikai, gazdasági és politikai problémák okoznak nehézségeket. A Samsung tehát azon szereplők közé került, amelyek számára jövedelmezőbb lehet más országokban folytatni a gyártást.