Az USA és Kína között zajló csörte egyik nagy vesztese a Huawei, amelynek új telefonjaiból emiatt hiányzik a már jól bevált Google szolgáltatás csomag. A vállalat azonban egy pillanatig sem adta fel a harcot, és konokul menetel előre, építgetve saját alternatív univerzumátt, és folyamatosan bővítve választékát.

Az utóbbi idők stratégiájához igazodva a csúcsmodellekől sem feledkezett meg, amit tökéletesen bizonyít a Huawai P40 Pro+ létezése. Nagyjából félmillió forintot kérnek el érte, és már az árcédula is jelzi, hogy egy nagy tudású, egyáltalán nem hétköznapi terméket tett le az asztalra a kínai cég. 

Az igazán nagy durranás

Ami a P40 Pro+-t kiemeli igazán, az a kamerarendszere, amely számos finomságot tartalmaz. Az akár 50 megapixeles képek elkészítésére is képes főkamera mellett ellátták egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű egységgel, aminek használatával "több minden" fér a képre némi torzításért cserébe.

Emellett van rajta egy 3x szolid optikai nagyítást biztosítót kamera, illetve az igazi nagy durranás a 10x optikai nagyítással kecsegtető super zoom.

A fő kamera még éjjel is remek képminőséget produkál, a színek szépek, a kontraszt remek a dinamika pedig megfelelő. A többi a kevés fényt már annyira azért nem szereti, de még ilyenkor is lehet velük vállalható fotókat lőni. Természetesen az extra funkciók sem hiányoznak, szóval lehet portré hatású, elmosódott hátterű anyagokat készíteni, különféle effektekkel feldobni a kész képet, valamint az egyes beállítások is módosíthatóak manuálisan. Az optikai képstabilizátor nagyon hasznos a kézremegésből fakadó anomáliák kiküszöbölése során, ami a videók felvételénél hatványozottan jól jön. Megoldott a 4K/60p (másodpercenként hatvan képkocka) anyagok rögzítése, és a lassítás, valamint a rettenetesen látványos szuperlassítás mód sem hiányzik.

Kattintson a képre és megmutatjuk, milyen fotókat lehet készíteni a telefonnal!Forrás: Origo

A 32 megapixeles, extra funkciókkal szintén megtámogatott szelfikamera szintén remek képminőséget produkál. Mindent összevetve egy iszonyatosan sokoldalú, nagyon jól használható a Huaewei P40 Pro+ komplex kamerarendszere. Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy jelenleg e téren ez a világ egyik legjobb telefonja. 

Bitang erős

A hardver a várakozásoknak megfelelően borzasztóan erős. A házon belül készülő nyolc magos Kirin 990 processzor mellé 8 GB RAM-ot és egy tizenhat magos Mali-G76 grafikus chipet pakoltak. Ez a szett pedig igen komoly teljesítmény leadására képes.

A telefon gyakorlatilag mindenre jó, amire ma egy mobilt használni lehet.

A csúcsjátékok, nagy felbontású HDR videók és nagy számítási kapacitást igénylő alkalmazások (pl. videóvágó), meg sem kottyannak neki. Minden pöpec, kellően gyors, még egy 50 megapixeles, óriási méretű kép feldolgozása is csak egy-másfél másodpercet vesz igénybe, ami ma nagyon jónak számít. 

Remek képernyő

A kijelző tekintetében gyakorlatilag hozza azt a szintet (majdnem), mint a közvetlen riválsai. A 6,58 inhces képernyő a jelenlegi legjobbnak számító OLED technológiát használja. Ennek színei gyönyörűek, természetesek, belülről ragyognak. A 90 Hz-es képfrissítési rátát produkáló panelnél a mozgásmegjelenítés és a betekintési szög is hibátlan.

A kijelzője szép, világos.Forrás: Origo

A közel 1000 nites maximális fényerő pedig ahhoz bőven elég, hogy napfényben is jól látható maradjon a képernyő, illetve a nagy dinamikatartományú tartalmak visszaadása is nagyon látványos. Egy szó mint száz, a képernyője elsőrangú. Videók, képek nézegetésre, és játékra is remekül alkalmas. 

Energiaellátás és hang

4200 mAh, azaz meglehetősen nagy kapacitású akkumulátorral látták el. Ez a telep viszont a viszonylag nagy fogyasztású hardver és képernyő miatt nem eredményez különösebben kiemelkedő üzemidőt. 50 százalékos fényerő mellett, a különböző tevékenységektől függően nagyjából 8-11 órát tudtunk kisajtolni belőle, ami azért nem rossz érték. A beépített hangszórójának hangereje kellően nagy, viszont a megszólalásból hiányoltuk a mélyeket. Ez persze különösebben nem lepett meg, hiszen a telefonokban egyszerűen nincs hely a gazdag, dús basszusok megteremtéséhez szükséges, kellően nagy méretű hangszórókamra kialakítására. Emiatt aztán a hangzás kicsit steril, "kopogós", de az is tény, hogy hanghibákat sem tapasztaltunk. Amennyiben valamilyen fej- vagy fülhallgatót csatlakoztatunk hozzá, már sokkal meggyőzőbb lesz a hangkép. 

Külső

A Huawei P40 Pro+ külsején is látszik, hogy egy felső kategóriás, prémium szintű készülék. Bár nem hajtogatható, de ettől függetlenül az ultravékony káváknak, a fém készülékházra "ráfolyó" kijelzőnek, és a képernyőbe vágott kameraszigetnek köszönhetően igen-igen modern, trendi benyomást kelt. Ez tipikusan egy olyan készülék, amivel "villogni" lehet, amiről első pillantásra süt, hogy egy mai, modern, drága telefon. 

6,58 inches kijelzőt kapott.Forrás: Origo

 

Ez tetszett, az viszont nem, hogy a fejhallgató csatlakozót lespórolták róla a mai trendeknek megfelelően. Egyszerűen nem tudunk efölött napirendre térni, iszonyú ostoba divat ez, ami teljesen felesleges kompromisszum megkötésére készteti a felhasználóját. 

Kezelés - Google nélkül

Korábban már szó esett róla, hogy a Google szolgáltatások hiányoznak az új Huawei modellekből is, és így a P40 Pro+-nál is le kell mondani ezekről. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy bár a cég gőzerővel bővíti saját applikációs boltját, de a fontos alkalmazások egy részét úgy kell mindenféle külsős helyről összevadászni, amihez szükség van némi jártasságra, és ez a folyamat még így is sokáig tarthat. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy bizonyos megszokott appok, mint például a YouTube, a Gmail, illetve jó pár játék teljesen hiányoznak. Valamint, hogy ha már egyszer fizettünk bizonyos dolgokért a Google rendszerében, tehát például egy szoftverért vagy különféle jogosultságokért, azokat a javakat már nem tudjuk ide "áthozni".  Ez persze nem jelenti azt, hogy a P40 Pro+ használhatatlan lenne, hiszen vannak olyan appok, amelyekkel lehet helyettesíteni a YouTube-ot, vagy a levelezőt, de tény, hogy a dolgukat nem könnyíti meg ez a korlátozás, és ez érződik is. 

Vélemény

A Huawei P40 Pro+ egy igen erős hardverrel, és bitang jó kijelzővel ellátott okostelefon, amelynek az akkumulátora miatt sem kell szégyenkeznie.

A harver erős, a hangrendszer átlagos, a dizájn rendben van, de igazán nagy extrát a kamerás képességeivel produkál.

E téren ez a modell a világon jelenleg az egyik legjobb, így a képalkotás az, ami kiemeli a mostanra gigantikusra duzzadt termékóceánból. Huawei P40 Pro+  egy igazi zászlóshajó. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!