Forráskódok és dokumentációk is vannak a 20 GB-os adathalmazban.

Az eddigi legnagyobb adatszivárgását szenvedte el az Intel, Tillie Kottmann svájci szoftvermérnök körülbelül 20 gigabájtnyi bizalmas adatát hozta nyilvánosságra, többek közt technikai dokumentációk, forráskódok, fejlesztői és rendszerintegrátori eszközök, kínosan rossz oktatóvideók, marketinges anyagok, ütemtervek kerültek nyilvánosságra.

A kép csak illusztrációForrás: Computerbase.de

Kottmann szerint egy harmadik fél adta át neki az adatokat, aki az állítása szerint egy jelképes védelemmel ellátott szervert meghackelve jutott hozzájuk. Az Intel ezt tagadja, szerinte az Intel Resource and Design Centerből származnak az információk, ezt a portált az ügyfeleinek és a partnereinek tartja fenn, alapos indok esetén, titoktartási kötelezettség vállalása mellett lehet benne fiókot regisztrálni.

Azaz valóban bizalmas információk váltak most szabadon elérhetővé, de azért nem szigorúan bizalmas dolgokról beszélünk: az adatokhoz eddig is hozzáférhettek például a gyártópartnerei és a biztonsági kutatók, fű alatt a rivális chiptervezők és a nagypályás hackerek.

Emiatt az adatok kikerülése valószínűleg nem jelent komoly veszélyt az inteles számítógépeket használókra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!